Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Czechy

Ciekawe miejsca w Europie.
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Re: Czechy

Post autor: Comen »

To chyba jest taki sezon na remonty gdy ruch turystyczny jest trochę mniejszy. Chociaż ratusz w Taborze odnawiali w środku lata co nieco zepsuło widok z tamtejszego rynku.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Post autor: gar »

Comen pisze: 21 lis 2019, o 23:42 To chyba jest taki sezon na remonty gdy ruch turystyczny jest trochę mniejszy.
Prace w Ołomuńcu nie wyglądają na takie, które trwają od niedawna i miałyby się szybko skończyć (może poza Sarkandrem). Ale z drugiej strony kiedyś wypada przeprowadzić porządne remonty - nawet jeśli będą trwały długo.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Obserwowałem wczoraj funkcjonowanie stacji kolejowych w średniej wielkości miastach w Czechach (czyli do 30 tys. mieszkańców). Kiedy my ich dogonimy pod tym względem? Kasy, ogrzane poczekalnie, sklepiki, bary lub restauracje. I to wszystko działa i ma się nieźle, bo stacje generują spory ruch. A u nas miasta po 50-100 tys. mieszkańców a nic z tych rzeczy w wielu miejscach nie uświadczysz.
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Post autor: Comen »

Tylko pamiętaj ze te 30 tysieczne miasta w Czechach mają nieco większą rangę niż nasze 50 tysięczne.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Mają, ale nawet nasze 100-tysięczne mimo wszystko nie generują takiego ruchu. Tam po prostu inaczej funkcjonuje komunikacja publiczna.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert