Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Ciężkowice i Pogórze Rożnowskie

Ciekawe miejsca w Małopolsce.
Regulamin forum
Ogłoszenia komercyjne/reklamy - odpłatne.
Kontakt: adminturystycznie@icloud.com
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Re: Ciężkowice i Pogórze Rożnowskie

Post autor: Comen »

Miejmy nadzieję że będą to inwestycje przyjazne dla środowiska, bo z tych zdjęć jasno to nie wynika. Natomiast wiadomość o tyle ciekawa, że będzie okazja odwiedzić Ciężkowice po jakimś tam okresie, zwłaszcza że mam trochę zaległych miejsc w okolicach.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
tadeks
Ekspert

Post autor: tadeks »

Jeżeli będzie to zrobione z głową i bez zbytniej ingerencji w krajobraz, to jest to godne pochwały.
Ostatnio powstaje dużo podobnych inwestycji lub dotychczasowe parki są uatrakcyjniane na różne sposoby. Godnym zainteresowania jest park zdrojowy w Muszynie na Zapopradziu. Jak mnie pamięć forumowa nie zawodzi, to abalard tam nie tak dawno był.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

tadeks pisze: 2 lis 2020, o 11:55 Info z przed 5 miesięcy, ale chyba aktualne:
Ciężkowice będą starały się o status Uzdrowiska! Pierwszym krokiem ma być wybudowanie parku zdrojowego w okolicach Skamieniałego Miasta z mnóstwem atrakcji, będą m.in. baseny wykorzystujące źródła siarczkowe.
Więcej znalazłem na stronie jasielskiej:
https://jaslo.naszemiasto.pl/buduja-par ... c7-7746677
Budowa trwa od dłuższego czasu. Prace zaawansowane. Dodam z prywatnych źródeł, że przedstawiciele miasta planują nawet pod tym kątem zmienić przebieg szlaku turystycznego. Reportaż sprzed miesiąca:

Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Post autor: Comen »

Ja się przyznam szczerze trochę boję o rez