Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Kącik kierowcy

Linie lotnicze, autokary, rejsy, podróże pociągiem oraz samochodem.
Awatar użytkownika
Abderyta
Ekspert

Post autor: Abderyta »

-> Skiwopin

Pomysł teoretycznie dobry, tylko nie przypominam sobie ani jednego przypadku, w którym podobny bojkot odniósł sukces. Jeśli się mylę, proszę o wyprowadzenie z błędu.

Poza tym, jest dobry sposób, by dana stacja posiadała dużą liczbę klientów pomimo nominalnie wyższych cen niż u konkurencji. Wystarczy wprowadzić cosik w stylu karty stałego klienta, której posiadanie uprawnia do zniżki, np. 10 groszy na litrze. Przypuszczam, że dla szpeców od marketingu w BP i Statoilu wymyślenie czegoś w tym stylu jest równie skomplikowane jak zjedzenie kanapki.
πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος
Awatar użytkownika
Gniewko
Zaawansowany

Post autor: Gniewko »

Abderyto,

te stacje mają karty stałego klienta. Zbierasz punkty, a potem wybierasz nagrody z katalogu.

Niestety w naszym kraju mało kto zdaje sobie sprawę, że lepiej zarobić na obrocie towarem niż na jego cenach.

Pozdrowka
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

skiwopin pisze:te stacje mają karty stałego klienta. Zbierasz punkty, a potem wybierasz nagrody z katalogu.
Potwierdzam, lecz zdobycie jakiejkolwiek nagrody graniczy niemal z cudem (nagrody po zdobyciu kliku tyś. punktów) ;-)

Chociaż ostatnio jedna z większych sieci zachęca do podwójnego tankowania (min. 20 litrów).
Dzięki temu można zdobyć filmy DVD.
Awatar użytkownika
Gniewko
Zaawansowany

Post autor: Gniewko »

Mam te karty, ale za rzadko z nich korzystam, żeby uzbierać odpowiednią ilość punktów.
Najlepiej maja zawodowi kierowcy. Mój szwagier jeździ busem i już kilkakrotnie odbierał prezenty.

Pozdrowka
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

Trasa do Berlina (700km) w 8,5 godziny, na zegarach sr. 140km/h.
Warunki dobre, pogoda słoneczna.
Odpoczywam po trasie :-P
Awatar użytkownika
Adler
Administrator