Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Gdzie na termy?

Opinie, wskazówki.
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Awatar użytkownika
Yoana
Ekspert

Gdzie na termy?

Post autor: Yoana »

Cześć :-)

Otwieram nowy wątek dotyczący korzystania podczas wyjazdów z źródeł termalnych. Umieszczamy tutaj nasze propozycje dotyczące takich basenów oraz całych kopleksów basenowo-hotelowych w których byliśmy i które polecamy.
Myślę, że ważne będą tutaj również aktualności dotyczące kosztów biletów, różnego rodzaju promocji, dojazdu, kontaktu, itp.
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Re: Gdzie na termy?

Post autor: Adler »

Na świeżo...
- Termy w Bukowinie Tatrzańskiej, opłata: 49zł/2,5h (między 20.30-22.00, koszt: 33zł)
Dojazd:
W Poroninie (skrzyżowanie, tory) kierujemy się na Bukowinę Tatrzańską (zjazd w prawo przed rondem w Bukowinie, wielki parking)
http://www.termabukowina.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

- Oravice (Słowacja).
http://www.meanderpark.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Yoana
Ekspert

Post autor: Yoana »

W Bukowinie Tatrzańskiej można zaglądnąć również do kompleksu "Terma-Bania" (http://www.termabania.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;). Aktualne ceny (bilety normalne) to: 45 zł wejście na strefę głośną (frajda przede wszystkim dla dzieci), a dodatkowo na strefę cichą 55 zł.
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek
fizdejko
Początkujący

Post autor: fizdejko »

Baile Herculane (Rumunia) kilkanaście kompleksów z basenami z wodami termalnymi, jak również kąpielisko w jaskini z jeziorkiem termalnym. Ceny zróżnicowane w zależności od obiektu.

Ocna Sugatag (Rumunia) odkryte baseny termalne, w pobliżu kilka pensjonatów. Czynne tylko w lecie, zaś obok w hotelu Salina znajduje się basen z wodą morską. Pływa się nieszczególnie, ale unosi bosko ;).
Awatar użytkownika
ziuba
Stały bywalec

Post autor: ziuba »

Chcę się wybrac do Bani...jeszcze nie znam ani jednej złej opinii na temat tego miejsca...osobiscie słabośc mam do Tatralandii i Białki Tatrzańskiej (jeśl chodzi o termy).
"Świat jest jak księga, kto nie podróżuje...czyta jakby tylko jedną stronę"
Awatar użytkownika
Adler
Administrator