Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Pozdrowienia z podróży!

Ogólne dyskusje o turystyce.
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Re: Pozdrowienia z podróży!

Post autor: Comen »

Prawdę mówiąc przyszedłem od góry i nie schodziłem na sam dół a tylko do połowy stoku. Wątpię aby tam była jakaś szczególna infrastruktura. Tablice informacyjne są po prawej stronie od gontyny, patrząc od dołu, ale na szczycie cmentarza. Miejsce urocze ze względów widokowych.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
kataton
Stały bywalec

Post autor: kataton »

Dziś wypad do Nowego Sącza.

Napisałem komparatystyczny tarnowsko-sądecki elaborat, ale oczywiście mnie wywaliło przy wysyłaniu.
Nie godzi się jednak Tarnowianinowi zakładać temat o Nowym Sączu.

Więc tutaj krótko:
Sympatyczne miasto (może to kwestia ładnej pogody?).
Przemalowali ratusz na żółto (sic!).
Mają dużo niższe zadłużenie niż Tarnów, przy podobnych inwestycjach, o czym informują na tablicy na rynku.
Ruiny zamku jakby sukcesywnie rosły.
Dobre żarełko przy dworcu w skandalicznie niskiej cenie.
Kiedyś jeszcze wrócę z muzealnym nastawieniem, bo przy dzisiejszej pogodzie muzea byłyby zbrodnią.
Awatar użytkownika
kataton
Stały bywalec

Miał być pierwotnie Ulanów, ale zdążyłem na bus do Janowa Lubelskiego i tam spędziłem dość chaotycznie kilka godzin. Potem jeszcze spacerek po Nisku w oczekiwaniu na pociąg powrotny.

Nawiasem, uwielbiam te SKPL-kowe pociągi. Jakby skonstruowane na projekt pt. "jak spaprać wszystkie techniczne udogodnienia w pociągach". No i te przedziały "barowo-dyskotekowe". Dziś dla odmiany zorganizowano w nich saunę :)
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Post autor: gar »

Pozdrowienia ze Słowacji. Tu po staremu: bajzel, idiotyczne koncepcje i pełny luz. Jutro nie wiadomo czy pociąg jedzie czy nie. Dowiem się na stacji.
Awatar użytkownika
kataton
Stały bywalec

Dziś skromna wycieczka do Szczurowej i spacerek po terenach planowanego polderu powodziowego, przeciwko któremu mocno protestują mieszkańcy. Ładne, odludne okolice.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator