Witam wszystkich. Na początku lutego wybieramy się z dziewczyną do Szklarskiej. Chcemy wejść na Szrenice . To będzie nasze pierwsze wyjście w zimę. Nie planujemy zdobywać wielkich szczytów. Szukamy obuwia do wejścia na Szrenicę, Śnieżne Kotły, Dolinę Pięciu Stawów, Morskie Oko, Czarny Staw. Latem jeździmy co roku w góry. W sklepie 8a polecili nam takie modele butów:
Damskie:
Lowa Renegade GTX Mid , La Sportiva TX4 MID GTX , Salewa Mountain Trainer Mid GTX
Męskie:
Asolo Finder GV , Montura Altura GTX , Dolomite 54 Hike Evo GTX , Dolomite Tofana GTX , Dolomite Zermatt GTX , Zamberlan Rolle Evo GTX, Zamberlan Birch GTX
Może macie jakie inne propozycje?

Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Buty na pierwszą wyprawę zimą
Re: Buty na pierwsza wyprawa zimą
Witam. Dobre buty zaproponowali. Mam Salewę Mountain Trainer GTX od 6 lat, chodzę w górach także w zimie i mogę polecić nie tylko kobiecie. Tobie też.
W 8a trochę drogo liczą.
W 8a trochę drogo liczą.
Zapytałem w innym sklepie online i żadnych nie polecali z tych co napisałem. Mówili że będzie za zimno na postoju
Ja do moich Salew ubieram ciepłe skarpety i nie marznę. A trochę km już zrobiłem w warunkach zimowych.
-> viewtopic.php?f=293&t=4209
-> viewtopic.php?f=293&t=4209