Pozdrowienia z Dolnego Śląska.
Bolesławiec od dawna mi się podobał, ale pierwszy raz jestem tu po zmroku i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony podświetleniem centrum miasta. Każda kamienica na rynku ładnie podświetlona a bazylika nawet bardzo ładnie. Kraków mógłby się uczyć.

Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Pozdrowienia z podróży!
Re: Pozdrowienia z podróży!
Pozdrowienia z dwudniowego wypadu na ski-tury w Bieszczady.
Trasa: Wetlina-Rawki-Kremenaros-Przeł. pod Czerteżem (biwak)-Rabia Skała-Paportna-Smerek.
W paśmie granicznym śniegu grubo ponad metr.
Trasa: Wetlina-Rawki-Kremenaros-Przeł. pod Czerteżem (biwak)-Rabia Skała-Paportna-Smerek.
Jak się udała pogoda ?Jan M. pisze: 14 lut 2022, o 21:53 Pozdrowienia z dwudniowego wypadu na ski-tury w Bieszczady.
W niedzielę słonecznie, tylko na dziale od szlaku na Przełęcz Wyżniańską, a zwłaszcza na Rawkach okrutnie wiało. W nocy kilka stopni mrozu, więc w śpiworach puchowych względnie ciepło (nawet ognisko rozpaliliśmy). Następnego dnia pochmurno i wiatr aż do Paportnej, w południe przebiło się słońce i podmuchy ucichły. Generalnie warunki jak na ten teren super, dalekie widoki, z Małej Rawki Tatry, nie wspominając o połoninach, Tarnicy czy pasmach już po ukraińskiej stronie.