Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Litwa

Ciekawe miejsca w Europie.
Awatar użytkownika
figamaga
Zaawansowany

Post autor: figamaga »

Jak socrealizm, to warto po drodze do Wilna wpaść tutaj: http://www.grutoparkas.lt/index-pl.htm Ot, "tylko" pięciometrowy Stalin, "tylko" Lenin utkany na dywanie...dopiero w tym parku człowiek docenia demokrację.
Halti

Post autor: Halti »

Ha ha, demokracja demokracją, ale ciekawostką jest, że na Litwie, po godzinie 22 alkoholu w sklepie nie sprzedadzą.... Może po tej godzinie szkodzi? Heh, nie zapomnę jak chłopaki w deszczu przebiegli chyba trzy dzielnice w poszukiwaniu meliny... Wrócili z trofeum! 8-)
Awatar użytkownika
Abderyta
Ekspert

Post autor: Abderyta »

Halti pisze:na Litwie, po godzinie 22 alkoholu w sklepie nie sprzedadzą
To pocieszające, że nie tylko u nas (najlepszy przykład to histeria związana z tzw. dopalaczami) rządzą ludzie, których umysły za nic w świecie nie są w stanie przyswoić podstawowych zasad liberalnej demokracji.
πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος
Awatar użytkownika
kikama
Początkujący

Re: Litwa

Post autor: kikama »

Będąc kilka lat temu na Litwie, a dokładnie w Wilnie, zaobserwowałam dziwny przypadek... poszliśmy ze znajomymi na obiad do knajpki, wszystko pięknie-ładnie, obsługa w języku polskim, bardzo sympatyczna, jedzenie też znakomite, więc następnego dnia postanowiliśmy znów tam zajrzeć. Jakież było nasze zdziwienie gdy te same osoby nagle nie rozumiały co mówimy. Ani po polsku ani po angielsku- tylko po litewsku!

Jak dla mnie dziwna sytuacja.
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Post autor: Comen »

Może liczyli na większy napiwek ;-)
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
kikama
Początkujący

Post autor: kikama »

:shock: jeszcze większy niż poprzedniego dnia????
to już byłaby przesada :oops:
Awatar użytkownika
Comen
Moderator