Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Dobre jedzenie w Lubelskiem
- petruss1990
- Ekspert
W Lublinie jeśli ktoś lubi dobre piwo to polecam "Browar Grodzka 15" ceny trochę zaporowe(8-10zł.). Na przeciwko "Czeska piwnica" w dzień każde piwo po 6zł. A jeżeli chodzi o jedzenie to..... nie bardzo wiem co i gdzie jeść.
Nie można kochać ojczyzny, nie kochając miejsca, w którym się człowiek urodził...
- petruss1990
- Ekspert
Jest pub "U Szewca" następny idąc od zamku po wspomnianych przeze mnie. Tak to prawda bardzo przyjemne miejsce, chodź jak ktoś chce spróbować ciekawszy rzeczy to bije po kieszeni.ziuba pisze:A w Lublinie jest moze taka knajpa na styl irlandzki??, pamiętam że w niej byłam i mnie zauroczyła:)
Nie można kochać ojczyzny, nie kochając miejsca, w którym się człowiek urodził...
Dobre jedzenie w Lubelskiem
Polecam kawiarnię "Lunch Cafe" w Sandomierzu. Można coś zjeść jak również napić się pysznej kawy! W moim ulubionym wydaniu jest to latte z amaretto :-)
Re: Polecane karczmy/restauracje
W Lublinie polecam "Pyzatą chatę", co prawda bardziej przypomina jadłodajnię niż restaurację, ale dania są bardzo smaczne i bardzo duże porcje za nie duże pieniądze 

.....Lubię wracać tam, gdzie byłam już.......
)

Re: Dobre jedzenie w Lubelskiem
W Krasnobrodzie polecam restaurację w Ośrodku Wypoczynkowym "Natura" przy ul. Zamojskiej 23.
Wszyscy z nas zadowoleni. Zamówienie z opiną bardzo pozytywną. Smaczne, długo przygotowywane przez kuchnię jedzenie. Desery i kawy również rewelacyjne.
W Zwierzyńcu nie polecam jedzenia w "Karczmie Młyn" przy ul. Wachniewskiej 1A.
Zamówiliśmy "danie dnia" składające się z zupy szczawiowej (kopę lat nie jadłem), polędwiczek wieprzowych w sosie z kaszą gryczaną oraz ogórkami. Kasza zdominowała talerz, przesolona. Mięso twarde, sos zbyt ostry. Rachunek spory, a niesmak pozostanie na kolejne lata...
Wszyscy z nas zadowoleni. Zamówienie z opiną bardzo pozytywną. Smaczne, długo przygotowywane przez kuchnię jedzenie. Desery i kawy również rewelacyjne.
W Zwierzyńcu nie polecam jedzenia w "Karczmie Młyn" przy ul. Wachniewskiej 1A.
Zamówiliśmy "danie dnia" składające się z zupy szczawiowej (kopę lat nie jadłem), polędwiczek wieprzowych w sosie z kaszą gryczaną oraz ogórkami. Kasza zdominowała talerz, przesolona. Mięso twarde, sos zbyt ostry. Rachunek spory, a niesmak pozostanie na kolejne lata...
Re: Dobre jedzenie w Lubelskiem
Dobre francuskie naleśniki gryczane tzw. galette można zjeść w Zadorze na lubelskiej starówce. Restauracja mieści się w oficynie pomiędzy rynkiem a ulicą Grodzką. Uroczy zakątek i ciekawy wystrój.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/