Dobra, dowiedziałem się dokładniej. Na razie nie mogę nawet tranzytowo przejechać z negatywnym testem na koronawirusa, do tego ci co nie są z tego województwa, muszą posiadać jakiś dowód, że tam nie mieszkają np przedstawić umowę najmu. Mogę jedynie tranzytem wrócić z Austrii do Polski, tylko muszę mieć notę dyplomatyczną w ambasadzie polskiej w Czechach, więc dużo pierdzielenia. Austrię jak się nic nie zmieni muszę odpuścić, może do Drezna się wybiorę ale znowuż tam różnie z połączeniami teraz a w Bieszczady, bez auta też mi się jakoś nie widzi.
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Polska otwiera granice, ale połowa Europy nie wpuści do siebie Polaków (zestawienie)
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Re: Polska otwiera granice, ale połowa Europy nie wpuści do siebie Polaków (zestawienie)
Re: Polska otwiera granice, ale połowa Europy nie wpuści do siebie Polaków (zestawienie)
W czerwcu byłem z moimi dziećmi w Bieszczadach i mimo, że z komunikacją było marnie to daliśmy radę. Przypuszczam że od tego czasu część połączeń wróciła, więc problemy komunikacyjne będą zdecydowanie mniejsze. Nic tylko jechać.
Jak wygląda aktualnie możliwość przekraczania granicy z Niemcami? Są jakieś obostrzenia z jednej czy drugiej strony?
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
- petruss1990
- Ekspert
Ze strony GOV.pl
''Przyjazd z Polski do Niemiec nie podlega ograniczeniom. Należy korzystać z otwartych przejść granicznych.
Również wjazd z innych krajów UE, strefy Schengen oraz Wielkiej Brytanii nie podlega ograniczeniom. Władze niemieckie zalecają jednak, żeby odbywać tylko niezbędne podróże.
UWAGA! W Meklemburgii - Pomorzu Przednim nadal obowiązują ograniczenia dot. ruchu turystycznego: nie zezwala się na jednodniowe wycieczki na teren landu. W przypadku wjazdu turystycznego na teren Meklemburgii - Pomorza Przedniego należy posiadać np. potwierdzenie noclegu."
''Przyjazd z Polski do Niemiec nie podlega ograniczeniom. Należy korzystać z otwartych przejść granicznych.
Również wjazd z innych krajów UE, strefy Schengen oraz Wielkiej Brytanii nie podlega ograniczeniom. Władze niemieckie zalecają jednak, żeby odbywać tylko niezbędne podróże.
UWAGA! W Meklemburgii - Pomorzu Przednim nadal obowiązują ograniczenia dot. ruchu turystycznego: nie zezwala się na jednodniowe wycieczki na teren landu. W przypadku wjazdu turystycznego na teren Meklemburgii - Pomorza Przedniego należy posiadać np. potwierdzenie noclegu."