Ciekawe, czy macie kogoś takiego...
Chodzi mi o ludzi nauki, z którymi mieliście zajęcia na studiach lub, których osobiście podziwiacie na podstawie przeczytanego dorobku naukowego (publikacje, książki, czasopisma) danej osoby.
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
15 rocznica powstania forum - spotkanie w Dusznikach Zdroju (19-21 września)
15 rocznica powstania forum - spotkanie w Dusznikach Zdroju (19-21 września)
Wasz autorytet w dziedzinie turystyki
-> Selene
Co jest ciekawego w prof. Kurku jako wykładowcy, a także w jego publikacjach?
Pytam, ponieważ o swoim największym autorytecie z polipologii (nauki o polipach) mógłbym popełnić malutki esej. Twoja wypowiedź nt. prof. Kurka jest wysoce pobieżna, a zakładam, że mogłabyś o nim opowiadać jeśli nie godzinami, to na pewno kwadransami.
Co jest ciekawego w prof. Kurku jako wykładowcy, a także w jego publikacjach?
Pytam, ponieważ o swoim największym autorytecie z polipologii (nauki o polipach) mógłbym popełnić malutki esej. Twoja wypowiedź nt. prof. Kurka jest wysoce pobieżna, a zakładam, że mogłabyś o nim opowiadać jeśli nie godzinami, to na pewno kwadransami.
"Oryginalność jest jedyną rzeczą, której użyteczności nie mogą pojąć nieoryginalne umysły” <John Stuart Mill, "O wolności">
Selene pisze:Dla mnie: prof. dr hab. Włodzimerz Kurek
"Rozbił" mnie opowieścią, jak to będąc w Afryce (badania naukowe) musiał, korzystając z pewnej szopy czyt. prowizorycznej toalety, uderzać w ściany, aby wszelkie robactwo i nie tylko, powychodziło/pouciekało... :lol:Abderyta pisze:Co jest ciekawego w prof. Kurku jako wykładowcy, a także w jego publikacjach?
Niewątpliwie autorytet w dziedzinie "Geografii Turystycznej".
Na forum wspominałem już o jego nowej, bardzo ciekawej pozycji książkowej pt. "Turystyka" (PWN).
Podzielam opinię Selene.
Człowiek z pasją.
Re: Wasz autorytet w dziedzinie turystyki
Ja również miałem ciekawego doktora, który uczył mnie na studiach geografii ekonomicznej. Opowiadał nam mnóstwo ciekawych historyjek ze swoich podróży. Bardzo chwalił turecki region Kapadocja i przepiękne, bajeczne krajobrazy tworzone przez tufowe skały o zachodzie słońca 

Re: Wasz autorytet w dziedzinie turystyki
Jakie nazwisko?swiatowidzik pisze:Ja również miałem ciekawego doktora, który uczył mnie na studiach geografii ekonomicznej.
Która uczelnia?