Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Airbnb czyli tani nocleg u kogoś...

Hotele, hostele, pensjonaty, miejsca noclegowe - adresy/opinie.
Regulamin forum
Ogłoszenia komercyjne/reklamy - odpłatne.
Kontakt: adminturystycznie@icloud.com
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Airbnb czyli tani nocleg u kogoś...

Post autor: Adler »

Znalazłem ciekawy portal, w którym można znaleźć nocleg u gospodarza danego domu/mieszkania, a nawet apartamentu, łodzi, zamku, chatki, itp. Ceny ponoć bardzo atrakcyjne, standard często porównywalny z tym z hotelu/hostelu, a my "dogadujemy się" bezpośrednio z właścicielem danego lokum. Sporo ofert z całego świata (bardzo wiele w Europie!).

Myślę, że portal jak najbardziej przydatny dla osób podróżujących, pragnących zaoszczędzić nieco na kosztach podróży.

Czy ktoś z Was korzystał już z Airbnb? <mysli>
Awatar użytkownika
Gollum
Ekspert

Re: Airbnb czyli tani nocleg u kogoś...

Post autor: Gollum »

Nie korzystałem, bo nie wiedziałem. Ale już wiem i najprawdopodobniej niebawem skorzystam
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Post autor: Comen »

Przydatne aczkolwiek zazwyczaj nie ma bezpośrednich namiarów na najemcę i można rezerwować tylko via portal, który czasami - chyba nie we wszystkich przypadkach - nalicza opłatę rezerwacyjną.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Shee
Początkujący

Post autor: Shee »

No jest to dość ciekawa informacja- nigdy wcześniej nie korzystałem z takiej "opcji". Mimo, że często się mówi, iż trudno znaleźć namiary na bezpośredni kontakt z właścicielem to chyba warto spróbować.
Awatar użytkownika
Gollum
Ekspert

Post autor: Gollum »

Tylko że trzeba mieć cierpliwość. Strona bardzo wolno chodzi i początkowo miałem wrażenie, że mają kwatery jedynie w Barcelonie, Mardycie, W. Brytanii, zachodniej Francji, USA i Hamburgu. Gdy się jednak odczeka chwilę, to mapa robi się czerwona od lokalizacji.
Slawek01234

Post autor: Slawek01234 »

Zaciekawił mnie ten temat i poszperałem trochę.
Znalazlem taką oto strone:
http://www.airbnbcodescoupons2013.wordpress.com" onclick="window.open(this.href);return false; i na niej bardzo ciekawą promocję dotyczącą airbnb.
25$ rabatu dla każdego który założy konto korzystając z tej promocji airbnb i złoży rezerwację do 31grudnia(pobyt może być później, do 31 trzeba zarezerwować). Z ciekawości sprawdziłem Zakopane. Wróciliśmy wczoraj z żonką z weekendu i postanowiłem podzielić się tym z Wami, wszak to Wy kilka dni temu rozprawiając tutaj na temat airbnb podrzuciliście mi ten temat! :)
Nocleg na ul Nowotarskiej, super cena, super standard, przemiła Pani gospodarz. BARDZO polecam airbnb(na razie oceniając po jednej podróży), a i promocja fajna, bo 100zł na ulicy nie leży. :)