Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
traveliada - opinie o wycieczkach
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Witam
Prosiłbym o opinie odnośnie wycieczek do Włoch organizowanych przez biuro podróży traveliada.pl
Czy ktoś z Państwa może korzystał z ich ofert?
Pozdrawiam!
Prosiłbym o opinie odnośnie wycieczek do Włoch organizowanych przez biuro podróży traveliada.pl
Czy ktoś z Państwa może korzystał z ich ofert?
Pozdrawiam!
Re: traveliada - opinie o wycieczkach
A na pewno traveliada jest organizatorem czy tylko pośrednikiem w sprzedaży oferty?
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Szczerze nie mam pojęcia... ale mimo wszystko ceny mają OK stąd chciałbym poznać opinie.Comen pisze:A na pewno traveliada jest organizatorem czy tylko pośrednikiem w sprzedaży oferty?
Własnej opinii nie mam, bo nigdy nie korzystałem. Jak się rozglądnąłem to wiele ludzi chwali tego operatora. Tylko pamiętaj, że pośrednik nie zawsze może gwarantować jakość sprzedawanych usług, bo ona zależy w pierwszym rzędzie od samego organizatora. To trochę tak jak z tą nieszczęsną Triadą. Gwarantuję, że jej ofertę sprzedawało wielu pośredników, nie mając pojęcia w jakim jest stanie finansowym.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
Ja wiem, że Traveliada to tylko pośrednik, jednakże pośrednik może chyba selekcjonować biura turystyczne, które sprzedaje. Zapewne to biuro płaci im prowizję od każdej sprzedanej wycieczki, stąd powinno zależeć im na wyborze jak najbardziej płynnego finansowo biura podróży - takie jest moje zdanie.
A są jeszcze takie? :-)karski1 pisze:powinno zależeć im na wyborze jak najbardziej płynnego finansowo biura podróży
Nigdy nie pojadę na wycieczkę z biura
!!! Wszystkie biura to porażka! Tylko samodzielny wyjazd daje płynność finansowa bo wiesz za co płacisz ..

Czasem jednak ciężko jest zorganizować wyjazd do kraju, którego nie znamy oraz występuje bariera językowa :-) wtedy to możemy liczyć na pomoc doświadczonego biura podróży...
Spokojnie, nie wszystkie biura podróży chylą się ku upadkowi. Alba tours bodajże sprzedawało wycieczki na portalach zakupów grupowych 50% taniej, więc nic dziwnego, że w końcu "padli".
Z tego co wiem, traveliada ma w swojej ofercie wycieczki raczej sprawdzonych biur podróży.
Z tego co wiem, traveliada ma w swojej ofercie wycieczki raczej sprawdzonych biur podróży.
Ja korzystałam z ich usług parę razy. W sumie o ich rzetelności i jakości usług dowiedziałam się od koleżanki w pracy, która już korzysta z ich usług kilka lat i zawsze byłą i jest zadowolona. W moim przypadku jest podobnie, choć doświadczenie w tym temacie mam znacznie mniejsze od niej (jak na razie byłam z nimi na Krecie i w Turcji). W tym roku wybieram się do Egiptu. Mam nadzieję, że wakacje będą podobne do poprzednich czyli wspaniałe. :)
Witam, kupiłam wycieczkę w traveliadzie pojechałam i wróciłam ;) a tak na poważnie to naprawdę jestem zaskoczona tym jak sprawnie to wszystko przebiegło, zadzwoniłam - dostałam ofertę na maila, zdecydowałam się, dostałam dokumenty wpłaciłam i już miała ;). Przyznaje, że zaniepokoiłam się w tylko jednym momencie nie dostałam biletów tylko dokument do podróży, kiedyś jak kupiłam wycieczkę to dokumenty bilety i vouchery odbierało się u przedstawiciela biura na lotnisku, a tu inaczej, lepiej ;) nie musiałam biegać i szukać stanowiska biura, od razu do odprawy ;) tak więc śmiało mogę ich polecić, ja już szukam pomysłu na wakacje
kamilka pisze:Witam, kupiłam wycieczkę w traveliadzie pojechałam i wróciłam
Kamilka, Twoje uwagi i wrażenia z wymarzonej podróży mogłyby być dla nas cenne (a na pewno bardziej wiarygodne) gdybyśmy mogli dowiedzieć się o Tobie nieco więcej... :>kamilka pisze:tu inaczej, lepiejnie musiałam biegać i szukać stanowiska biura, od razu do odprawy
tak więc śmiało mogę ich polecić....
Zapraszam Cię serdecznie do tego wątku... <tak>
"Nie pytaj, jak to daleko? Zapytaj, co ciekawego możesz zobaczyć po drodze..."
https://picasaweb.google.com/grazynajarek" onclick="window.open(this.href);return false;
https://picasaweb.google.com/grazynajarek" onclick="window.open(this.href);return false;
w czerwcu wróciłem z lanzarote - piękne miejsce
hotel be live lanzarote
hotel zaje....sty
załatwiali mi właśnie w traveliadzie to przez itakę - wszystko bez problemów 

karski1 pisze:Spokojnie, nie wszystkie biura podróży chylą się ku upadkowi. Alba tours bodajże sprzedawało wycieczki na portalach zakupów grupowych 50% taniej, więc nic dziwnego, że w końcu "padli".
traveliada nie padnie, bo to jest tylko pośrednik

Marcin0,
my się chyba jeszcze nie znamy?
-> viewtopic.php?f=123&t=1831
W zeszłym roku kupiliśmy wycieczkę rodzinnie do Turcji polecono nam super hotel podobała nam się miła obsługa w biurze traveliada dlatego w tym roku chcemy wrócić do tego biura. Wakacje super hotel na wysokim poziomie z super wyżywieniem polecam Utopia world i polskie animacje w hotelu a operatorem był wezyr. Kocham podróże
A jaki był koszt wycieczki? Od dawna marzy mi się zwiedzenie tego zakątka, szczególnie po lekturze , tyle że byłaby to moja pierwsza tak daleka wyprawa. Nie wiem tak naprawdę, w który region tego państwa pojechać. Możesz coś więcej opowiedzieć o swojej wyprawie? Będę bardzo wdzięczna:) Powiem szczerze, że troszkę się tej wyprawy obawiam, ale jednocześnie bardzo chcę tam polecieć:)
Właśnie wróciłem z Turcji z hotelu ......... w Alanyi. Tygodniowy pobyt kosztował na Traveliadzie tysiaka od osoby. Warto sprawdzać oferty last minute.