Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Porady dla pilotów bez doświadczenia

Ogólne dyskusje o turystyce.
Donna
Zaawansowany

Porady dla pilotów bez doświadczenia

Post autor: Donna »

W temacie proponuje o podawanie wskazówek i porad pilotom bez doświadczenia. Na co zwracac uwagę?

Biura podróży nie chętnie przyjmują takich pilotów - ale gdzieś trzeba pojechać pierwszy raz z grupą, aby poznać jak to jest.

Co proponujecie Wy doświadczeni piloci tym nowo upieczonym pilotom?
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

Nie jestem aż tak doświadczonym pilotem, ale z własnego doświadczenia sugeruję:

- rozsyłanie CV
- śledzenie na bieżąco ogłoszeń ukazujących się w różnych serwisach branżowych
- na początek wahadła
Awatar użytkownika
figamaga
Zaawansowany

Post autor: figamaga »

Teraz biura poszukują pilotów, nawet bez doświadczenia, bo nagle wszyscy na weekend majowy będą w Rzymie. Więc warto poświęcić trochę czasu, rozesłac CV, podzwonić. Choć z drugiej strony nie wiem czy akurat dla początkującego pilota termin beatyfikacji będzie dobry na zapoznanie się z pilotażem...
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

figamaga pisze:z drugiej strony nie wiem czy akurat dla początkującego pilota termin beatyfikacji będzie dobry na zapoznanie się z pilotażem...
Oj nie, odradzam ;-)
Na początek wycieczki lokalne, krajowe oraz wahadła.
No chyba, że ktoś chce na "głęboką wodę"...
Awatar użytkownika
arti5c
Stały bywalec

Post autor: arti5c »

Termin beatyfikacji i wyjazd na nią dla początkującego pilota to już jest przegrana i porażka rzuconego na głęboką wodę. Tam będę tysiące grup i niedoświadczony pilot zagubi się w tym wszystkim. Ale w tym terminie będą też potrzebowali na kraj bo wielu wyjedzie do Włoch. Ja miałem propozycję wyjazdu i sam mimo dobrego doświadczenia nie podjąłem się tego. To będzie masakra w pracy pilota. Na początek niedoświadczeni myszą szukać wycieczek po kraju by załapać o co tu chodzi bo teoria a praktyka to zupełnie coś innego. Co innego się uczymy a co innego się dzieje. Najlepiej odwiedzić biuro i samemu złożyć CV przy tym być pewnym siebie i wygadanym. Najtrudniej załapać się pierwszy raz.
gabi

Post autor: gabi »

Znam ten ból - chciałoby się powiedzieć. Nikt - albo prawie nikt- nie chce zatrudniać "młodego"... no chyba, że już nie ma kogo. :cry: od 1.5 roku mam uprawnienia, rozesłałam CV do lokalnych biur, odpowiadam na ogłoszenia z tur-info i....niestety NIC. Nikt nie odpowiada. :cry:
Miałam zaledwie 4 wyjazdy, podejrzewam, że nie miał kto pojechać. Ale i z tego się cieszę. :-P