W temacie proponuje o podawanie wskazówek i porad pilotom bez doświadczenia. Na co zwracac uwagę?
Biura podróży nie chętnie przyjmują takich pilotów - ale gdzieś trzeba pojechać pierwszy raz z grupą, aby poznać jak to jest.
Co proponujecie Wy doświadczeni piloci tym nowo upieczonym pilotom?

Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Porady dla pilotów bez doświadczenia
Termin beatyfikacji i wyjazd na nią dla początkującego pilota to już jest przegrana i porażka rzuconego na głęboką wodę. Tam będę tysiące grup i niedoświadczony pilot zagubi się w tym wszystkim. Ale w tym terminie będą też potrzebowali na kraj bo wielu wyjedzie do Włoch. Ja miałem propozycję wyjazdu i sam mimo dobrego doświadczenia nie podjąłem się tego. To będzie masakra w pracy pilota. Na początek niedoświadczeni myszą szukać wycieczek po kraju by załapać o co tu chodzi bo teoria a praktyka to zupełnie coś innego. Co innego się uczymy a co innego się dzieje. Najlepiej odwiedzić biuro i samemu złożyć CV przy tym być pewnym siebie i wygadanym. Najtrudniej załapać się pierwszy raz.
-
gabi
Znam ten ból - chciałoby się powiedzieć. Nikt - albo prawie nikt- nie chce zatrudniać "młodego"... no chyba, że już nie ma kogo.
od 1.5 roku mam uprawnienia, rozesłałam CV do lokalnych biur, odpowiadam na ogłoszenia z tur-info i....niestety NIC. Nikt nie odpowiada.
Miałam zaledwie 4 wyjazdy, podejrzewam, że nie miał kto pojechać. Ale i z tego się cieszę. :-P
Miałam zaledwie 4 wyjazdy, podejrzewam, że nie miał kto pojechać. Ale i z tego się cieszę. :-P