Pieniny 2014r [Szczawnica} 014.jpg
Z moich wędrówek po Pieninach.Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Relacja: Pieniny / Szczawnica (maj 2014)
Regulamin forum
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Pasmo górskie: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Beskid Niski: Nieznajowa (15.07.2020)
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Pasmo górskie: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Beskid Niski: Nieznajowa (15.07.2020)
- b.b tulipan
- User
Z moich wędrówek po Pieninach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pieniny / Szczawnica.
a gdzie chodziłes??? może kilka zdan na temat tras/y 

- b.b tulipan
- User
Pieniny / Szczawnica.
Witam.
A więc tak, jestem w Szczawnicy od dwóch tygodni. Trafiłem w porze deszczowej [o7.05.14.]. W tym czasie nie było możliwością chodzenie po górach. Pierwsze podejście na Palenicę zakończyło się szybką ucieczką za pomocą wyciągu w dół. Wreszcie pogoda była sprzyjająca i udała się pierwsza wycieczka na Bryjarkę. Następnie poprzez Bereśnik zejście do Szczawnicy. Jedno z następnych wyjść było wyjście na Orlicę.Pogoda była bardzo piękna. Po zejściu ze schroniska które jeszcze o tej porze jest puste udana wycieczka do miejscowości Leśnica na Słowacji. Piwo Bażant i powrotna droga wzdłuż Dunajca do Szczawnicy. Kilka fotek z wędrówek umieściłem na fajsie. Przede mną jeszcze wejście na Sokolicę, Trzy Korony, wąwóz Homole i Prehyba. Szlaki wybieram typowo turystyczne które są i tak jeszcze dość mokre na ten czas.Nie które miejsca są jeszcze nie dostępne po ostatnich opadach.
Mały problem występował w wąwozie Homole, myślę że nie długo będzie udostępniony.
Na Prehybę wybierałem się dwa razy autem i nie udało mi się dojechać. Podobno wjazd jest płatny u leśniczego w wysokości 50,00 Dojazdu próbowałem od Jazowiska. Następne będzie piesze od Jaworek, może się uda.
To może tyle mojego stękania na dzisiaj. <lol>
A więc tak, jestem w Szczawnicy od dwóch tygodni. Trafiłem w porze deszczowej [o7.05.14.]. W tym czasie nie było możliwością chodzenie po górach. Pierwsze podejście na Palenicę zakończyło się szybką ucieczką za pomocą wyciągu w dół. Wreszcie pogoda była sprzyjająca i udała się pierwsza wycieczka na Bryjarkę. Następnie poprzez Bereśnik zejście do Szczawnicy. Jedno z następnych wyjść było wyjście na Orlicę.Pogoda była bardzo piękna. Po zejściu ze schroniska które jeszcze o tej porze jest puste udana wycieczka do miejscowości Leśnica na Słowacji. Piwo Bażant i powrotna droga wzdłuż Dunajca do Szczawnicy. Kilka fotek z wędrówek umieściłem na fajsie. Przede mną jeszcze wejście na Sokolicę, Trzy Korony, wąwóz Homole i Prehyba. Szlaki wybieram typowo turystyczne które są i tak jeszcze dość mokre na ten czas.Nie które miejsca są jeszcze nie dostępne po ostatnich opadach.
Mały problem występował w wąwozie Homole, myślę że nie długo będzie udostępniony.
Na Prehybę wybierałem się dwa razy autem i nie udało mi się dojechać. Podobno wjazd jest płatny u leśniczego w wysokości 50,00 Dojazdu próbowałem od Jazowiska. Następne będzie piesze od Jaworek, może się uda.
To może tyle mojego stękania na dzisiaj. <lol>
Pieniny / Szczawnica.
b.b tulipan,
to dział do dodawania zdjęć na maj (zabawa forograficzna).
Które zdjęcie pozostawić?
Resztę przeniosę do działu o Pieninach.
to dział do dodawania zdjęć na maj (zabawa forograficzna).

Które zdjęcie pozostawić?
Resztę przeniosę do działu o Pieninach.
- b.b tulipan
- User
Przepraszam.
Proszę pozostawić trzecie zdjęcie [schronisko] reszta na właściwe miejsce.
Temat przeniesiony.
W zabawie majowej mile widziane zdjęcie o większym rozmiarze, tzn. 600x450 pikseli.
Proszę pozostawić trzecie zdjęcie [schronisko] reszta na właściwe miejsce.
Temat przeniesiony.
W zabawie majowej mile widziane zdjęcie o większym rozmiarze, tzn. 600x450 pikseli.
- b.b tulipan
- User
Witam ponownie.
Tym razem nic nie wyszło z wędrówki na Prehybę, deszcz i błocko. Chyba innym razem?
Ale, ale udała się wycieczka Do wąwozu Homole.
Pogoda nadrobiła za wcześniejsze opady. Wyszliśmy od strony wyciągu a zejście w Jaworkach.
Tym razem nic nie wyszło z wędrówki na Prehybę, deszcz i błocko. Chyba innym razem?
Ale, ale udała się wycieczka Do wąwozu Homole.
Pogoda nadrobiła za wcześniejsze opady. Wyszliśmy od strony wyciągu a zejście w Jaworkach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.