Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Francja
Re: Francja
Napisz coś więcej o tym wypadzie. I o sobie w dziale powitań
-
timon
Dokładnie to był to wyjazd do rodziny bo tak się składa że ma w Lyonie i we Vienne ciotki:) Byłem pod koniec listopada ale tam było jeszcze ciepło więc spokojnie można było pozwiedzać. W lyonie jak się jest to trzeba zobaczyć bazylikę Najświętszej Maryi Panny na wzgórzu fourviere na którym widać miasto elegancko zwłaszcza nocą jest to piękny widok:), plac bellecour ( przy okazji weszliśmy na diabelski młyn i też okazja była zobaczyć na Lyon z góry) "ołówek" tzn. wieżowiec jakiegoś tam banku. z resztą co ja będę się rozpisywał tam trzeba pojechać i zobaczyć to na własne oczy a naprawdę warto:) Tak jak pisałem jeszcze Paryż bym chciał odwiedzić i już patrzyłem w itace na jakiś Trip teraz tylko datę trzeba ustalić:)
Ale co...timon pisze:co ja będę się rozpisywał tam trzeba pojechać i zobaczyć to na własne oczy
I żeby nie być gołosłownym: my dopiero po fotorelacji Comena (Fotorelacja Comena) zdecydowaliśmy się odwiedzić Twoje piękne miasto , choć przecież wszędzie piszą, że warto tam pojechać... <tak>