Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Francja

Ciekawe miejsca w Europie.
Awatar użytkownika
Gollum
Ekspert

Re: Francja

Post autor: Gollum »

Napisz coś więcej o tym wypadzie. I o sobie w dziale powitań
timon

Post autor: timon »

Dokładnie to był to wyjazd do rodziny bo tak się składa że ma w Lyonie i we Vienne ciotki:) Byłem pod koniec listopada ale tam było jeszcze ciepło więc spokojnie można było pozwiedzać. W lyonie jak się jest to trzeba zobaczyć bazylikę Najświętszej Maryi Panny na wzgórzu fourviere na którym widać miasto elegancko zwłaszcza nocą jest to piękny widok:), plac bellecour ( przy okazji weszliśmy na diabelski młyn i też okazja była zobaczyć na Lyon z góry) "ołówek" tzn. wieżowiec jakiegoś tam banku. z resztą co ja będę się rozpisywał tam trzeba pojechać i zobaczyć to na własne oczy a naprawdę warto:) Tak jak pisałem jeszcze Paryż bym chciał odwiedzić i już patrzyłem w itace na jakiś Trip teraz tylko datę trzeba ustalić:)
Awatar użytkownika
yaretzky
Ekspert

Post autor: yaretzky »

timon pisze:co ja będę się rozpisywał tam trzeba pojechać i zobaczyć to na własne oczy
Ale co... ?? Masz pewnie jakieś własne fotki. Wiem, możemy sobie pooglądać te miasta choćby na folderach biur podróży. Tyle tylko, że w sposób jaki reklamują to biura (mające w tym zresztą jedyny swój cel: $$$$$) można (nie przymierzając i sorry za ten przykład) zareklamować nawet wysypisko śmieci - też wielu da się naciągnąć i potem czytamy żale po powrocie: "... miało być tak pięknie a był widok na śmietnik...", "... tam nic nie ma, takie atrakcje to ja mam u siebie za oknem..." itp. itd. Jasne, że w przypadku np. Lyonu nie będzie takiej opcji ale chodzi mi w tej chwili bardziej o zasadę - mam podstawy by bardziej ufać koledze z forum (że nie wsadzi mnie na minę bo niby dlaczego...) by biuru podróży, które chce na mnie zarobić w tym roku a potem zwinąć interes i wznowić w przyszłym np. pod inną nazwą. Poza tym biura wożą ludzi najczęściej w te same (pełne turystów) miejsca, a Ty będąc tam prywatnie możesz nam wskazać takie "cuda" o jakich żadne biuro, przewodnik czy folder nawet nie słyszały...
Awatar użytkownika
yaretzky
Ekspert

Post autor: yaretzky »

I żeby nie być gołosłownym: my dopiero po fotorelacji Comena (Fotorelacja Comena) zdecydowaliśmy się odwiedzić Twoje piękne miasto , choć przecież wszędzie piszą, że warto tam pojechać... <tak>