Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Piesze rajdy górskie
Piesze rajdy górskie
Przez jakiś czas uczestniczyłam co wakacje w takim przedsięwzięciu jak zorganizowane rajdy górskie...polskie góry są całkiem, całkiem, ale...ostatnio wystawiłam moje emocje na kraniec możliwości -Alpy...piękne, straszne i niewzruszone na płacz zdobywców...
Wszystkim spragnionym aktywnego wypoczynku zimą polecam obozy wędrowne na rakietach śnieżnych, które organizuje mój znajomy:
http://www.pogorza.pl/ferie-w-polskich- ... ietowe.htm
http://www.pogorza.pl/ferie-w-polskich- ... ietowe.htm
-> Mini
Oczywiście, że Szerpa nie będzie potrzebny podczas rajdu energetyków. Ale w Himalalajach (czy jak one się tam nazywają) raczej tak.
PS. Wszystkim spragnionym pasywnego wypoczynku zimą polecam grzane piwo i telewizor.
Oczywiście, że Szerpa nie będzie potrzebny podczas rajdu energetyków. Ale w Himalalajach (czy jak one się tam nazywają) raczej tak.
PS. Wszystkim spragnionym pasywnego wypoczynku zimą polecam grzane piwo i telewizor.
"Oryginalność jest jedyną rzeczą, której użyteczności nie mogą pojąć nieoryginalne umysły” <John Stuart Mill, "O wolności">
Re: Piesze rajdy górskie
mimi miałam okazje w zeszłym roku prowadzić rajd energetyków. Trafiła mi się niesamowita grupa, otwarta na propozycje. Do dziś utrzymuje z nimi kontakt. No ale nie wszyscy mieli takie grupy (niektórzy mieli bardzo zrzędliwych ) ale jak to wszędzie.
Coraz bardziej popularne są rajdy górskie. Rajdy "maluchów", młodzieżowe , organizowane przez PTTK czy PTSM. Dużą popularnością cieszą się też rajdy studenckie. Niektóre wyprawy określane są mianem Biwakówek.
Bardzo lubię uczestniczyć w takich wyprawach, bo dzięki temu można poznać czasem naprawdę fajnych ludzi.
Coraz bardziej popularne są rajdy górskie. Rajdy "maluchów", młodzieżowe , organizowane przez PTTK czy PTSM. Dużą popularnością cieszą się też rajdy studenckie. Niektóre wyprawy określane są mianem Biwakówek.
Bardzo lubię uczestniczyć w takich wyprawach, bo dzięki temu można poznać czasem naprawdę fajnych ludzi.
- petruss1990
- Ekspert
Kluby SKPB w różnych miastach organizują zorganizowane rajdy po górach.
Nie można kochać ojczyzny, nie kochając miejsca, w którym się człowiek urodził...
No właśnie Rajdy SKPB określane są jako "biwakówki " :) np. SKPB Rzeszów wybiera się na rajd końcem kwietnia przez weekend majowy i kończy po pierwszym tygodniu :)