Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Kierunki wyjazdów polskich urlopowiczów
Kierunki wyjazdów polskich urlopowiczów
Ciekawe, jaki kierunek w tym sezonie jest szczególnie popularny?
Moja siostrunia wraz z narzeczonym byli w tym roku w Tunezyji i podobno było tam od groma Polaków. Z kolei mój najlepszy przyjaciel bawił na Sycylii i tam również nie brakowało rodaków Matejki i schabowego.
Wobec powyższego, wnioskuję, że nie istnieje jeden najpopularniejszy kierunek. Tłumy walą i do Afryki północnej i do słonecznej Italii. Nie gardzą też m.in. równie ciepłymi wyspami Hiszpanii oraz lądem stałym Turcji. Poza tym, jak wiemy, osoby w typie Nordena i pani Kamili Kielar preferują kraje zimne jak łapki reniferów świętego Mikołaja.
Rekapitulując, odpowiedź na postawione w poście założycielskim pytanie brzmi - żaden.
Wobec powyższego, wnioskuję, że nie istnieje jeden najpopularniejszy kierunek. Tłumy walą i do Afryki północnej i do słonecznej Italii. Nie gardzą też m.in. równie ciepłymi wyspami Hiszpanii oraz lądem stałym Turcji. Poza tym, jak wiemy, osoby w typie Nordena i pani Kamili Kielar preferują kraje zimne jak łapki reniferów świętego Mikołaja.
Rekapitulując, odpowiedź na postawione w poście założycielskim pytanie brzmi - żaden.
Spoko, przecież mogę się mylić. Jeśli ktoś dysponuje wiarygodnymi danymi, na przykład Polskiej Agencji Rozwoju Turystyki, z których wynika, że istnieje najpopularniejszy kierunek wojaży przedstawicieli naszego dzielnego narodu, wówczas nie będzie, sądzę, potrzeby grupowania kierunków wyjazdów.
πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος
Moje typy...
Europa:
1. Hiszpania
2. Francja
3. Włochy
Co ciekawe, badania statystyczne wskazują na Wielką Brytanię i Irlandię!
Azja:
1. Chiny
2. Tajlandia
3. Japonia
Afryka:
1. Egipt
2. Tunezja
3. RPA
Ameryka Płd.
1. Peru
2. Chile
3. Brazylia
Ameryka Płn.
1. USA
2. Meksyk
3. Kuba
Co sądzicie na ten temat?
Może jakieś korekty?
Macie inne pomysły?
Europa:
1. Hiszpania
2. Francja
3. Włochy
Co ciekawe, badania statystyczne wskazują na Wielką Brytanię i Irlandię!
Azja:
1. Chiny
2. Tajlandia
3. Japonia
Afryka:
1. Egipt
2. Tunezja
3. RPA
Ameryka Płd.
1. Peru
2. Chile
3. Brazylia