Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Audycje telewizyjne/Filmy o tematyce turystycznej

Bieżące wydarzenia, aktualności.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Audycje telewizyjne/Filmy o tematyce turystycznej

Post autor: Adler »

Przedstawię subiektywną ocenę kilku programów o turystyce, podróżach, pokazywanych w TVP.

"Światowiec"
- Jeśli chodzi o treść i pokazywane miejsca - ocena bardzo dobra!

"Boso przez świat"
- śmiesznie, z ironią, ciekawie. Miejsca egzotyczne, pokazywane z pasją.
Nagroda, którą W.Cejrowski zdobył za ten program świadczy o talencie tego dziennikarza.

"Makłowicz w podróży"
- ten człowiek choć nie potrafi dobrze gotować, to jednak ciekawie opowiada o miejscach, które zwiedza.

W tym temacie umieszczamy swoją ocenę audycji oraz opisujemy inne programy o podróżach (inne kanały telewizyjne).
Awatar użytkownika
ziuba
Stały bywalec

Post autor: ziuba »

Kobieta na krańcu świata z Martyna Wojciechowską:)

Bardzo lubie ten program, ogląda się go z ciekawościa szkoda ze trwa tylko pół godzinki:(

Szkoła przetrwania na Discovery Chanel:) z Bearem Gryllsem, świetne odcinki:)
Polecam
"Świat jest jak księga, kto nie podróżuje...czyta jakby tylko jedną stronę"
Awatar użytkownika
Yoana
Ekspert

Post autor: Yoana »

Ja ogólnie lubię stację poświęconą podróżom: "Travel" :) o każdej porze dnia można tam obejżeć coś ciekawego... a jesli chodzi o programy kulinarne połączone z wyjazdami w różne regiony świata- nie przepadam.
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

"Planeta według Kreta" - TVP Info, gość (J.Kret) dopiero uczy się fachu, ale opowiada dosyć ciekawie. Z tego, co słyszałem, zobaczył już wiele miejsc na świecie. Widziałem kilka odcinków pierwszej serii i nawet ciekawe...
Awatar użytkownika
Gniewko
Zaawansowany

Post autor: Gniewko »

"Boso przez świat" jak najbardziej TAK. Oryginalny sposób przedstawiania świata. Konkretnie, bez zbędnego słodzenia.

"Szkoła przetrwania z Bearem Gryllsem" również. Praktyczne porady, które mogą się nam przydać. Sami może nie wiemy kiedy.

Pozdrowka
Awatar użytkownika
Gniewko
Zaawansowany

Post autor: Gniewko »

Z filmów polecam:
"Krzyk kamienia" o wspinaczce na Cerro Torre.
"Czekając na Joe" (Touching the Void) o wyprawie na Siula Grande w peruwiańskich Andach.

Pozdrowka