Hotele o podwyższonym standardzie w cenie noclegów gwarantują bezpłatną lub odpłatną usługę pralni. Te mniej renomowane nie posiadają pralni, dlatego przy dłuższych pobytach trzeba sobie radzić. Apartamenty niekiedy posiadają pralkę na wyposażeniu, ale to też nie jest regułą. We Włoszech np. obsługa sprzętu w pralni tylko w języku włoskim. Trochę zajmie, zanim się człowiek połapie (dawka proszku, płynu, ustawienie czasu, itp.). Cenowo nawet nie wychodzi źle.
Ktoś już korzystał z takich miejsc w innych krajach europejskich?

Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Pralnia na urlopie
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Re: Pralnia na urlopie
Nie korzystałem, ale widziałem cenniki. Na statku (rejs kilkudniowy po fiordach itp.) taniej wychodziło kupić nową koszulkę niż oddać używaną do prania.
Tylko w apartamentach, ale to było w Czechach i we Francji. Na zachodzie są też publiczne pralnie i nawet sporo ludzi z nich korzysta. Ciekawe czy przelicznik jest taki, że bardziej opłaca się wyprać coś poza domem płacąc i tracąc czas niż zainwestować w pralkę.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Miałem na myśli publiczne pralnie podczas wyjazdów urlopowych. Ktoś korzystał?
We Włoszech wsad do 9 kg za 5 Euro. Do tego jeszcze suszarka, ale ceny jeszcze nie znam. W lecie będzie aktualizacja tematu, bo planuję skorzystać z tej usługi na miejscu.
We Włoszech wsad do 9 kg za 5 Euro. Do tego jeszcze suszarka, ale ceny jeszcze nie znam. W lecie będzie aktualizacja tematu, bo planuję skorzystać z tej usługi na miejscu.