Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Pamiątki z podróży

Ogólne dyskusje o turystyce.
Awatar użytkownika
Fromena
Zaawansowany

Post autor: Fromena »

Ja w rodzinie zapoczątkowałam zbieranie kredek- takich dużych oklejanych różnymi atrakcjami bądź z samym napisem. Szkoda, że nie ma ich wszędzie. Ale zawsze staram się coś zastępczego kupić wtedy ;-)
.....Lubię wracać tam, gdzie byłam już.......:))
Awatar użytkownika
Gniewko
Zaawansowany

Post autor: Gniewko »

Najchętniej robię zdjęcia, które czasem przeglądam. Moja żonka bardzo lubi oglądać fotki. Oprócz tego oczywiście wspomnienia i wrażenia.

Pozdrowka
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

skiwopin pisze:Najchętniej robię zdjęcia, które czasem przeglądam. Moja żonka bardzo lubi oglądać fotki.
Wrzuć kilka zdjęć z wycieczek do "Kącika fotograficznego".
Awatar użytkownika
Gniewko
Zaawansowany

Re: Pamiątki z podróży

Post autor: Gniewko »

W mojej rodzinie powoli staje się tradycją przywożenie talerzy pamiątkowych z wakacji. Wiszą potem na ścianie.
Co do podkowy na szczęście- uważajcie, bo jak nazbieracie za dużo, może będziecie chcieli się pozbyć nadmiaru, a wtedy możecie mieć pecha. Tak jak Tytus- bohater komiksu. Popularnego w mojej wczesnej młodości.

Pozdrowka
Awatar użytkownika
amber
Zaawansowany

Post autor: amber »

Ja z podróży staram się przywieść pocztówkę i choćby kawałek kamienia:) wszystko potem oczywiście się kurzy (czasem nie kończy się na jednym kamieniu), ale jestem typem "chomika" i wszystko zachowuje na pamiątke.
Wydaje mi się, że zdjęcia też są taką pamiątką. Chociąż przy dzisiejszej technologii gdzie można ich przywieść niezliczoną ilość, nie są już tak przemyślane jak wtedy gdy przywoziło się 24 czy 36 :)
Awatar użytkownika
petruss1990
Ekspert

Post autor: petruss1990 »

Obowiązkowo pocztówki, widokówki.
Zło nie śpi...