Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Coronavirus COVID-19 - dyskusja
Re: Coronavirus COVID-19 - dyskusja
Myślę, że wszystkie kraje UE od dzisiaj wprowadzają tzw. paszporty covidowe. Uregulowania unijne.
W aplikacji mObywatel paszport działa…:)
Czyli wjeżdżając do Niemiec trzeba okazać aplikację z kodem, czy nadal zgodnie z postanowieniami z dnia 11 czerwca? 
Dotarłem do lokalnej informacji (Meklemburgia-Pomorze Przednie):
Czy mogę obecnie zrobić wycieczkę jednodniową do Meklemburgii i Pomorza Przedniego?
Tak, od 11 czerwca wjazd na teren landu jest możliwy bez ograniczeń. Nie potrzebuje Pan przy wjeździe testu. Ten jest konieczny tylko w przypadku, kiedy zamówił Pan nocleg.
źródło: mv-corona.de
Certyfikat (aplikacja z kodem) jest nieobowiązkowa, to tylko dodatek - usprawnienie dla podróżujących.
Tłumacząc...Kann ich derzeit einen Tagesausflug nach Mecklenburg-Vorpommern machen?
Ja, seit dem 11. Juni 2021 ist die Einreise in Mecklenburg-Vorpommern uneingeschränkt möglich. Sie benötigen bei der Einreise keinen Coronatest. Diesen benötigen Sie nur, wenn Sie eine Unterkunft gebucht haben.
Czy mogę obecnie zrobić wycieczkę jednodniową do Meklemburgii i Pomorza Przedniego?
Tak, od 11 czerwca wjazd na teren landu jest możliwy bez ograniczeń. Nie potrzebuje Pan przy wjeździe testu. Ten jest konieczny tylko w przypadku, kiedy zamówił Pan nocleg.
źródło: mv-corona.de
Certyfikat (aplikacja z kodem) jest nieobowiązkowa, to tylko dodatek - usprawnienie dla podróżujących.
- gar
- Ekspert