Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Bon turystyczny

Opinie, wskazówki.
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Bon turystyczny

Post autor: Comen »

W tym roku zapowiada się realne wsparcie także naszych krajowych wyjazdów jeśli program 1000+ wejdzie w życie. Warunkiem jest zatrudnienie na umowie o pracę i zarobki nie przekraczające 5200 zł brutto. Zastanawiam się jak to będzie funkcjonowało. Jak voucher do wykorzystania w obiektach noclegowych, gastronomii, atrakcjach turystycznych, biurach podróży?
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Re: turystycznie-forum.pl: Wspieramy polską turystykę!

Post autor: Adler »

Podobno nadpłacona karta na kwotę 1000zł. Czy biura podróży też to obejmie, nie wiem. Gar będzie się bardziej orientował. Na pewno można nią zapłacić za usługi noclegowe, gastronomiczne, transportowe i rekreacyjne - na miejscu, na terenie kraju.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Re: turystycznie-forum.pl: Wspieramy polską turystykę!

Doczytałem, że owa karta prepaid'owa będzie do wykorzystania także w biurach podróży, u touroperatorów i agentów turystycznych, którzy sprzedają oferty wypoczynku na terenie kraju.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Re: Bon turystyczny

Post autor: gar »

Podobno ma objąć również biura podróży. Takie zresztą było pierwotne zamierzenie, ale według ostatnich doniesień medialnych zaczęło się to poważnie rozjeżdżać.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Jest problem z gospodarstwami agroturystycznymi nieprowadzącymi działalności gospodarczej oraz o obiekty/usługi bez terminala na karty płatnicze, tudzież prowadzone na czarno. Zobaczymy, co resort wymyśli.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Post autor: gar »

Te prowadzone na czarno to nie problem. Jeśli ktoś działa w ten sposób to pomoc mu się nie należy. Większy problem to obiekty bez terminala, bo nie każdemu opłaca się założenie takiego sprzętu.