Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Bon turystyczny
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Bon turystyczny
W tym roku zapowiada się realne wsparcie także naszych krajowych wyjazdów jeśli program 1000+ wejdzie w życie. Warunkiem jest zatrudnienie na umowie o pracę i zarobki nie przekraczające 5200 zł brutto. Zastanawiam się jak to będzie funkcjonowało. Jak voucher do wykorzystania w obiektach noclegowych, gastronomii, atrakcjach turystycznych, biurach podróży?
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Re: turystycznie-forum.pl: Wspieramy polską turystykę!
Podobno nadpłacona karta na kwotę 1000zł. Czy biura podróży też to obejmie, nie wiem. Gar będzie się bardziej orientował. Na pewno można nią zapłacić za usługi noclegowe, gastronomiczne, transportowe i rekreacyjne - na miejscu, na terenie kraju.
Re: turystycznie-forum.pl: Wspieramy polską turystykę!
Doczytałem, że owa karta prepaid'owa będzie do wykorzystania także w biurach podróży, u touroperatorów i agentów turystycznych, którzy sprzedają oferty wypoczynku na terenie kraju.
Re: Bon turystyczny
Podobno ma objąć również biura podróży. Takie zresztą było pierwotne zamierzenie, ale według ostatnich doniesień medialnych zaczęło się to poważnie rozjeżdżać.
Jest problem z gospodarstwami agroturystycznymi nieprowadzącymi działalności gospodarczej oraz o obiekty/usługi bez terminala na karty płatnicze, tudzież prowadzone na czarno. Zobaczymy, co resort wymyśli.
Te prowadzone na czarno to nie problem. Jeśli ktoś działa w ten sposób to pomoc mu się nie należy. Większy problem to obiekty bez terminala, bo nie każdemu opłaca się założenie takiego sprzętu.