Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Ciekawe miejsca w Sudetach

Ciekawe miejsca w Sudetach i Górach Świętokrzyskich.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

Jeśli ktoś z Was ma pomysł na całodniowe wędrówki górskie, tudzież pętle w Sudetach (zwłaszcza te mniej znane miejsca), dajcie znać. Nie ukrywam, że w tej części kraju mam jeszcze sporo do nadrobienia.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Post autor: gar »

Tego jest rzeczywiście mnóstwo. Łatwiej by było gdybyś określił pasmo które Cię interesuje, orientacyjny czas przejścia i czy przejście długie na ciężko (tzn. z plecakiem) z punktu do punktu czy pętla na lekko (tzn. z małym plecakiem). Po powrocie z Malty będę służył pomocą, chyba że coś wrzucę na szybko dziś wieczorem.
PermanentTravel
Zaawansowany

Post autor: PermanentTravel »

Alan pisze:Jeśli ktoś z Was ma pomysł na całodniowe wędrówki górskie, tudzież pętle w Sudetach (zwłaszcza te mniej znane miejsca), dajcie znać.
Z mniej znanych miejsc polecam Góry Bialskie - są na tyle dzikie i rzadko odwiedzane, że w wielu przewodnikach określane są sudeckimi Bieszczadami. Nie ma tam, co prawda, połonin, ale na szlaku rzadko uświadczysz turystów a chodzi się bardzo przyjemnie. Będąc tam warto zajechać do Bielic zwanych wsią na końcu świata. Mi Bielice przypominają miejscowości Beskidu Niskiego. Stamtąd też wiedzie szlak na najwyższy szczyt pasma z wieżą widokową - Czernicę. Poniżej link do mojej wędrówki po tych terenach:
http://wktoregory.blogspot.com/2015/12/ ... e.html?m=1
Ja startowałem z czeskiej strony Gór Złotych ale zawsze możesz zmodyfikować trasę ;)
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Post autor: Comen »

PermanentTravel pisze: Stamtąd też wiedzie szlak na najwyższy szczyt pasma z wieżą widokową - Czernicę.
Postawna jest zdaje się wyższa
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
PermanentTravel
Zaawansowany

Post autor: PermanentTravel »

Comen pisze:Postawna jest zdaje się wyższa
Zgadza się... sorki za nieporozumienie wynikłe z pisania posta na szybko w autobusie;) Chodziło mi po prostu o najwyższy szczyt z 360* panoramą widokową. Oprócz Postawnej, od Czernicy wyższy jest w tym paśmie jeszcze Rudawiec, ale tylko z Czernicy można cieszyć się widokami w każdym kierunku.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Post autor: gar »