Comen pisze:Oj przydałoby się metro w Zakopanem <lol>
To takie niewinne, a trafne spostrzeżenie.
Pomysłów na rozwiązania komunikacyjne dla Zakopanego i Podtatrza było mnóstwo. Z czasów, gdy " głęboko siedziałem" w historii i teraźniejszości Tatr i Zakopanego, przypomniałem sobie pewne rozwiązania, które nie wyszły za etap projektów, a niektóre analiz. Dotyczyły Zakopanego, ale i szerzej- Tatr, Podtatrza, tunelu na pd. stronę Tatr...
O jednym tylko tu chcę wspomnieć, bo ten wydawał mi się bardzo trafionym. Miałem jego opis w kwartalniku Podtatrze (ok. 1980r). Nie mam tego numeru, komuś pożyczyłem, jak wiele innych pozycji z mojej biblioteki i nie wrócił do mnie. Piszę więc z pamięci.
Inż. Zbigniew Schneigert zaprojektował następujące rozwiązanie dla Zakopanego: kolejkę, chyba była gondolowa, chyba podwieszona na szynie, która z okolic dworca kolejowego biegłaby do Kuźnic. Na prawie całej trasie przebiegałaby nad potokiem Bystry. Naprawdę były możliwości wybudowania podpór i potrzebnej otoczki bez zbytniego ingerowania w środowisko oraz istniejącą infrastrukturę. Rozeszło się po kościach, jak wiele innych projektów. Jak zwykle, zaporą w Zakopanem okazały się sprawy własnościowe i dudki.