Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Czechy

Ciekawe miejsca w Europie.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Re: Czechy

Post autor: gar »

W Czechach pojawia się tendencja do coraz wcześniejszego zamykania lokali. Dziś w Valaskich Kloubukach jedną kuchnię zamknięto o 18 a drugą o 19. Na późnowieczorną wyżerkę na czeskiej prowincji nie ma co liczyć.
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Post autor: Comen »

Tam o ile pamiętam Litomyśl w ogóle była tendencja do zamykania knajp o 15, czyli tak jak w normalnej pracy z dniówką 8 godzinną.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Rekord w zeszłym roku we Vsetinie to restauracja otwarta (o ile dobrze pamiętam) w godzinach 11-14.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Breclav (Brzecław) - miał być brzydki, ale nie jest tak źle jak go niektórzy opisują. Jest deptak i kilka zabytków. Dziwne jest jedynie to, że reklamują się nie własnymi zabytkami a tym co jest w okolicy (Lednice, Valtice itp.). Na mapie miasta brak ładnej synagogi (w bardzo dobrym stanie) a Dom Lichtenstajnski opisany jest ze 200 metrów od obiektu (nie widać go z okolic tablicy). Zamek spory, ale stan słaby
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Post autor: Comen »

Brzecław chyba jako dobra brama do regionu z dużym dworcem kolejowym.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Tak to wygląda.
W nieodległym Hodoninie poczekalnia na dworcu autobusowym zamknięta w soboty i niedziele (w święta zapewne też). Za to można dostać się podmiejskim autobusem na teren Słowacji za całe 20 koron (3,50 zł). Takie ceny za połączenie jakby nie było międzynarodowe to ja doceniam.
ODPOWIEDZ