Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Buty trekkingowe

Buty górskie, trekingowe, turystyczne i dodatki.
Awatar użytkownika
Bezimienny2007
Stały bywalec

Re: Buty trekkingowe

Post autor: Bezimienny2007 »

Po prostu wzięła mnie siłą ta dziedziną która jest mi bliższa sercu, motoryzacja i tutaj zamierzam w jakimś czasie kupić swoje takie marzenie a według 99% znajomych i ludzi wariactwo i głupota to auto które na jakie poluje (są trzy jednak jeden model mi się najbardziej marzy) dlatego taka a nie inną decyzja
Awatar użytkownika
Bezimienny2007
Stały bywalec

Wczoraj dostałem informację że podeszwy nie udało się nowej wkleić i naprawa okazała się niemożliwa. Dostałem zwrot kasy za buty i teraz lipa bo nie ma rozmiaru 46 praktycznie nigdzie.

Na hunt-fish są dostępne tyle że prawie za 1400 zł a ja dałem niecałe 1100 zł za parę.

Ciężko chyba będzie znowu upolować te Hanwag Alaska w tej cenie i tym rozmiarze. Konkurencyjny model od Meindla też w podobnej cenie czyli prawie 1400 zł.
Awatar użytkownika
Bezimienny2007
Stały bywalec

Buty dotarły, rozmiarowo oczywiście pasują. Ojciec je dzisiaj już przetestował w terenie w lesie i jest zadowolony 🙂

Osobiście kolorek mają bardzo fajny i wygląda to trochę na taką zgniłą zieleń czy też takiego igliwia chyba nawet lepiej pasuje niż zwykły brązowy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

Czyli jednak krytykowany przez Ciebie ostatnio Meindl? (T)
Który to model? Jaki typ podeszwy?
Awatar użytkownika
Bezimienny2007
Stały bywalec

Takie się spodobały ojcu bo poprzednie Alaski były prezentem ode mnie i wybrał te Meindle. Mi s Meindlu nie pasuje podeszwa, jak by miała lepszą przyczepność to mógłbym się skusić na nie bo jakościowo to to samo co Hanwag i wydaje się po moich doświadczeniach że nawet przebijają obie firmy to co dają Włosi.

Model to Meindl Island MFS Active w kolorze Anthracite/Pine z podeszwą Meindl Multigriff od Vibrama.
Awatar użytkownika
Bezimienny2007
Stały bywalec

Wie ktoś czy można gdzieś kupić dłuższe sznurówki do butów jak 220 cm? Tylko takie udało się mi znaleźć od Hanwag-a na hunt-fish a mierzyłem sznurówki od swoich Crispi i mają one as 250 cm. 240 by starczyło też jednak 220 cm to już będzie za mało a nigdzie u nich ich nie mają w sklepie a patrzyłem jeszcze u La Sportiva (te w Karakorum to były pancerne), Meindl, Zamberlan i nikt nie ma dłuższych.
Awatar użytkownika
Bezimienny2007
Stały bywalec

Zamówiłem sobie te marki Chiruca, zobaczymy jak się sprawdzą. Dzięki szefie 😁
odysseus
Nowy

Post autor: odysseus »

Cześć,
Szukam porady w kwestii doboru butów trekkingowych na okres od późnej wiosny do połowy jesieni.
Mieszkam w Gdańsku, więc na co dzień będę ich używał głównie na jednodniowe wypady do Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego. Ale kilka razy w sezonie planuję wyjazdy w Tatry i chciałbym, żeby te same buty poradziły sobie na tamtejszych kamienistych szlakach.
Czy warto iść w stronę marek takich jak Salewa, La Sportiva, czy może szukać czegoś bardziej uniwersalnego jak Lowa lub Meindl?
Dziękuję!
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

Co planujesz w Tatrach? Jakie cele wędrówek?
Wolisz trekkingowe wysokie za kostkę, czy niskie (podejściowe)?
ODPOWIEDZ