Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Kącik kierowcy
Re: Kącik kierowcy
Czemu akurat na Shellu ?
Bo ja nie tankuję na stacjach „u pana Kazia” (nie mam zaufania do takich stacji), tylko np. na Shellu. Tam o takich cenach można zapomnieć.
Na Orlenie w Rudzie Śląskiej Pb 95 za 5,39. Do "politycznego 5,19 niedaleko. Orlen może być ? 
Ponad tydzień temu paliwo Pb 95 w woj. Zachodniopomorskim widziałem po 5,65 - 5,85. Przed wjazdem do Kołobrzegu dotankowałem po 5,79.
Dwa dni temu u siebie w Słupsku, stacja E.Leclerc 5,11 !
Od wielu lat tu tankuję i nie boję się tankować. Paliwo wielokrotnie kontrolowane, kontrole systemowe i niespodziewane nasyłane przez konkurencję. Skarg brak.
Dwa dni temu u siebie w Słupsku, stacja E.Leclerc 5,11 !
Od wielu lat tu tankuję i nie boję się tankować. Paliwo wielokrotnie kontrolowane, kontrole systemowe i niespodziewane nasyłane przez konkurencję. Skarg brak.
- petruss1990
- Ekspert
Też często tankuję pod E.Leclerc, Auchan albo na stacji miejskiej w Chełmie. Żadnych problemów i nie takie auta jak moje stoją w kolejce...
- petruss1990
- Ekspert
Przez Bałtyk po lodzie. Rusza alternatywna trasa komunikacyjna w Estonii | National Geographic https://share.google/UzctDo1Q3hd52rDF4
Dla jednych codzienność, dla innych ciekawostka i atrakcja.
Dla jednych codzienność, dla innych ciekawostka i atrakcja.
- Bezimienny2007
- Stały bywalec
Ciekawy test dzisiaj "Łysy" z M4K Garage wrzucił na YouTube. Może ktoś ogląda gościa ja dość często. Chodzi o olej napędowy i jak zachowuje się na mrozie z głównych stacji.
Wyniki mogą zdziwić. Nie będę spojlerował jaja stacja teoretycznie wypadła lepiej czy gorzej, jedynie wiem tyle że szkoda przepłacać za paliwo premium o ile jeździmy dieselkirm a tym bardziej takim gnojownikiem jaki ja mam i będę jeździł aż padnie (A4 B5 1.9TDI 90km) bo nie potrzebuje nic lepszego no może poza napędem na 4 buty i benzynowy silnik byłby lepszy,jednak to auto jest już u mnie chyba 13 lat więc zostaje do złomowania u mnie
Wyniki mogą zdziwić. Nie będę spojlerował jaja stacja teoretycznie wypadła lepiej czy gorzej, jedynie wiem tyle że szkoda przepłacać za paliwo premium o ile jeździmy dieselkirm a tym bardziej takim gnojownikiem jaki ja mam i będę jeździł aż padnie (A4 B5 1.9TDI 90km) bo nie potrzebuje nic lepszego no może poza napędem na 4 buty i benzynowy silnik byłby lepszy,jednak to auto jest już u mnie chyba 13 lat więc zostaje do złomowania u mnie
Też od wielu lat tankuję ON na miejscowej stacji LeClerktadeks pisze: 1 lut 2026, o 10:46 (...) stacja E.Leclerc 5,11 !
Przepuściłem tysiące litrów tego paliwa , bez żadnych problemów
- petruss1990
- Ekspert
U nas ceny już w górę...
Do tego oczywiście dostawczaki i przyczepki i ogromną ilością beczek, zbiorników, pojemników....
Do tego oczywiście dostawczaki i przyczepki i ogromną ilością beczek, zbiorników, pojemników....
U mnie też. Wczoraj dotankowałem i cena już o ok. 40 gr. na litrze wyższa. Niestety mam diesla. 
- petruss1990
- Ekspert
Przynajmniej zatankujesz. U mnie benzyny na 3 stacjach już nie ma
- Bezimienny2007
- Stały bywalec
Jestem ciekawy na jakiej cenie się zatrzyma baryłka ropy. Analitycy straszą że może dojść do około 150$ za baryłkę jeśli sytuacja nie ulegnie poprawie.
Zaraz i żarcie podrożeje jak i paliwa tak podrożały...
Zaraz i żarcie podrożeje jak i paliwa tak podrożały...
- Bezimienny2007
- Stały bywalec
Nie zapowiada się na fajny okres, tym bardziej że prawdopodobnie jeszce bardziej radykalne przywódcę wybrali w Iranie, który to sprzedaje ropę taniej Chinom a Ci są rywalem numer jeden USA i nie ma raczej szans na rozejm szybki.
Będzie tam jak podobnie jak z Afganistanem z tym ze tutaj innym mogą nerwy puścić jak cena ropy pójdzie znacznie powyżej 150 $ za baryłke a na to się zanosi. Bo to wpłynie na gospodarkę całego świata a nie pewnego regionu i nie jednej a większości produktów jakie są dostępne.
Nie ten wątek jednak dawno znajomym mówiłem że trzecia wojna światowa będzie i coraz bliżej temu, jak to mówią efekt kuli śnieżnej, napięcie rośnie w wielu regionach aż ktoś w końcu zrobi tak radykalny ruch że nie będzie odwrotu.
Ehhh jakim popi**dolonym gatunkiem jest czlowiek...
Będzie tam jak podobnie jak z Afganistanem z tym ze tutaj innym mogą nerwy puścić jak cena ropy pójdzie znacznie powyżej 150 $ za baryłke a na to się zanosi. Bo to wpłynie na gospodarkę całego świata a nie pewnego regionu i nie jednej a większości produktów jakie są dostępne.
Nie ten wątek jednak dawno znajomym mówiłem że trzecia wojna światowa będzie i coraz bliżej temu, jak to mówią efekt kuli śnieżnej, napięcie rośnie w wielu regionach aż ktoś w końcu zrobi tak radykalny ruch że nie będzie odwrotu.
Ehhh jakim popi**dolonym gatunkiem jest czlowiek...
Podobno diesel na Słowacji tańszy niż na Podhalu. Takich numerów dawno nie było.
To jest pośredni dowód na istnienie inteligentnych form życia we wszechświecie - nie kontaktują się z nami.
Abderyta pisze: 14 mar 2026, o 14:32To jest pośredni dowód na istnienie inteligentnych form życia we wszechświecie - nie kontaktują się z nami.
ON już za 7,94 zł (Shell). Na mniejszych, lokalnych stacjach po 7,50 zł.
Na Górnym Śląsku ON na firmowych stacjach zazwyczaj w okolicach 7,59.