Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Gdzie można dobrze zjeść w Małopolsce?
Re: Gdzie można dobrze zjeść w Małopolsce?
Sam w nim czasami jadałem w czasach studenckich.
-
Palac-Romantyczny
- Stały bywalec
Warto też samemu odkrywac nowe miejsca - bardzo przydatne do tego jest nawet google maps, gdzie większość restauracji jest fajnie opisana.
Masz na Ruczaju bardzo dobrą pizzerię Maxipizza to jest dokładnie w CH Tesco na Kapelance. Dla mnie super ciasto,zwłaszcza mam na myśli te grube, jest lekkie, odpowiednio puszyste i nigdy mnie po nim brzuch nie bolał a z innymi pizzeriami mam pod tym względem słabe doświadczenia...
Dla zmotoryzowanych "Góralsko Strawa" w Nowym Targu. Dość daleko od centrum. Na lewo od drogi w kierunku Czarnego Dunajca. Duży lokal ze stylowym wystrojem. Przystępne ceny. Pełny obiad w granicach 30-40 zł. Polecam zwłaszcza żurek (duża porcja), "placki cierane" i kotleta z "łoscypkiem" a do tego tradycyjne pieczone "grule".
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Dla jednej? Trzech osób?
W karczmie pełny obiad za 30 zł dla 3 osób ? Alan ma od rana niezłe poczucie humoru.
Nie no nie przesadzajmy. Dla jednej.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
Poczucie humoru dzisiaj rzeczywiście mam. 40zł za żurki są realne. Dla 1 os. w warunkach karczmowych to całkiem ok.
My ze znajomymi dość często w czwartki wybieramy się w Rynek do Grande Grill, Wtedy muzyka na żywo więc można się dobrze bawić, a jednocześnie zawsze doskonałe właściwie już kultowe steki. Jak jeszcze nie mieliście okazji tam być, a jedziecie do Krakowa to polecam, na pewno nie będziecie zawiedzeni. Trzeba się liczyć z tym, że będzie tam sporo osób, natomiast szybko obsługują gości więc spokojnie będzie można poczekać na swojego steka.
Ciekawe, bo opinie w sieci takie sobie. Ale jak polecasz...
Najsmaczniejsze pierogi to tylko w Pracowni Pieroga Amar przy Klasztorze Sióstr Klarysek w Starym Sączu. Dawno tak dobrych nie jadłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gdzie polecacie najsmaczniejsze kremówki w Wadowicach? Dwa razy już degustowałem i jeszcze nie natrafiłem na te "naj". 
Gdzie dobrze zjeść w Małopolsce?
Karczma Huculanka w stadninie koni w Regietowie. W życiu nie jadłem tak dobrego żurku, a placki z mięsem doskonałe. Co ważne, ceny przystępne.
Oni chyba mają też noclegi jeśli dobrze kojarzę. Wtedy robi się z tego miejsca warta uwagi miejscówka.
Budynek restauracji przerobiony ze stajni - długi i szeroki. W sobotę z nami na sali jadła grupa ok. 40 osób z Przemyśla. Swoją drogą ciężko chyba miał ich autokar na tej wąskiej drodze dojazdowej.
Ona jest wąska ale w dobrym stanie. Jedyny problem to mijanki, ale ruch nie jest tam przesadnie duży.
W Starym Sączu polecam restaurację Marysieńka na rynku. Dobre jedzenie, ceny przystępne. Stoliki na tarasie (balkonie) po wcześniejszej rezerwacji.
Też mam dobre zdanie o Marysieńce.
W Krynicy polecam „Oberżę Swojskie Jadło” przy Piłsudskiego. Rewelacyjne jedzenie. Poniżej nasze zamówienie:
W Muszynie Złockiem restauracja "Strakija" pod Pensjonatem Klimek. Jedzenie smaczne, ceny dość wysokie. Na minus obsługa, która wydaje się być niezadowolona z życia. Mimo wszystko polecam.
Kraków. Jeśli na kawę i ciasto to tylko Bunkier Cafè na Plantach. W ofercie również piwo i przekąski. Też sentymentalnie. Na studiach często odwiedzałem to miejsce. Nic się nie zmieniło.
Kolega niedawno korzystał po raz kolejny z restauracji Dworcowa w Tarnowie. Zachwalał jadłospis i ceny. Trochę swojsko.
Poczytałem w necie i widzę, że przy okazji będzie można skorzystać.
Poczytałem w necie i widzę, że przy okazji będzie można skorzystać.
W Limanowej szukaliśmy na szybko restauracji z dobrym jedzeniem. Wybraliśmy "Meat Me" przy ul. Marka (w mini galerii Szubryta). Jedzenie rewelacyjne, menu dla dzieci, odpowiedni klimat. Będę polecać to miejsce.
W Piwnicznej Zdroju ciekawa oferta obiadów domowych w "Restauracji Sobieski" z tyłu urzędu miasta i gminy. Zjedliśmy tam barszcz, kwaśnicę, pomidorową i frytki. Wszystko smaczne. Miła i pomocna obsługa.
I znów dzisiaj zawitaliśmy w „Meat Me”. Jedzenie bez zmian, wyborne.Adler pisze: 14 lut 2026, o 20:58 W Limanowej szukaliśmy na szybko restauracji z dobrym jedzeniem. Wybraliśmy "Meat Me" przy ul. Marka (w mini galerii Szubryta). Jedzenie rewelacyjne, menu dla dzieci, odpowiedni klimat. Będę polecać to miejsce.![]()
IMG_7152.jpeg