Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Informacje o rozkładach jazdy wszelkich przewoźników

Linie lotnicze, autokary, rejsy, podróże pociągiem oraz samochodem.
Awatar użytkownika
tadeks
Ekspert

Informacje o rozkładach jazdy wszelkich przewoźników

Post autor: tadeks »

Tytuł tematu/wątku roboczy, ew. do zmienienia.
Gdzie szukacie informacji o kursach, połączeniach w transporcie krajowym i międzynarodowym? Z jakim skutkiem? Jaka jest wiarygodność informacji z tego źródła? Jak sobie radzicie w tym temacie, przeglądacie internet, dzwonicie?
Temat zakładam po bieżących doświadczeniach.
I na początek proszę mi znaleźć: jak przedostać się ze Słupska do Bytowa w dzień 1-5, a jak w sobotę lub niedzielę?
Nagród nie będzie, ew. gratulacje za odpowiedź zgodną z rzeczywistością.
Jutro po południu napiszę jak wygląda to na gruncie.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Re: Informacje o rozkładach jazdy wszelkich przewoźników

Post autor: Adler »

Już nie raz zdarzyło mi się dzwonić do przewoźnika (np. Tylawa-Jaśliska, Piwniczna-Łomnica, Tarnów-Janowice, Szczawnica-Tarnów), gdyż informacje dostępne w rozkładach w Internecie mają się nijak do rzeczywistości.
Awatar użytkownika
tadeks
Ekspert

Post autor: tadeks »

salewiak pisze: 14 maja 2020, o 22:15 ... informacje dostępne w rozkładach w Internecie mają się nijak do rzeczywistości.
Z tym w pełni się się zgadzam.
Teraz przy wolnym rynku trzeba też mieć namiary na lokalnych przewoźników. To też może być problem: jak ich namierzyć.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

Numer telefonu do danego przewoźnika z reguły jest dostępny w sieci, np. przy rejestrze firm. Zakładam, że prowadzą działalność gospodarczą legalnie. Nie zdarzyło mi się jeszcze nie znaleźć numeru telefonu. Miałem problem kiedyś na trasie Pleśna-Tarnów, ale tylko dlatego, że kilka firm zakończyło już swoją działalność (brak klienta) - w sieci widniały jako nadal kursujące. :-0
Awatar użytkownika