Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 14 lat!
Tatry Zachodnie: Grześ => Starorobociański => Trzydniowiański (lipiec 2020)
Regulamin forum
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Pasmo górskie: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Beskid Niski: Nieznajowa (15.07.2020)
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Pasmo górskie: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Beskid Niski: Nieznajowa (15.07.2020)
- chodzze_na_pole
- User
W niedziele piękna pogoda była, wiec trzeba było to wykorzystać
Przed 5 rano rowerami przejechaliśmy Dolinę Chochołowską, potem na Grzesia i dalej Rakoń, Wołowiec, Jarząbczy Wierch, Kończysty Wierch, Starorobociański Wierch, powrót ze szczytu na Kończysty i dalej na Trzydniowiański Wierch, i przez Dolinę Jarząbczą powrót do schroniska, zabranie rowerów i na parking. Zajęło nam to niecałe 11 godzin.
Mapa trasy: https://mapa-turystyczna.pl/route/j5ez
Jak ogarnę film, to wrzucę link później, ale to pewnie dopiero druga połowa lipca. Jutro powinniśmy wrócić w Tatry i pewnie posiedzimy do wtorku, to może złapiemy jeszcze kilka słonecznych dni.
Przed 5 rano rowerami przejechaliśmy Dolinę Chochołowską, potem na Grzesia i dalej Rakoń, Wołowiec, Jarząbczy Wierch, Kończysty Wierch, Starorobociański Wierch, powrót ze szczytu na Kończysty i dalej na Trzydniowiański Wierch, i przez Dolinę Jarząbczą powrót do schroniska, zabranie rowerów i na parking. Zajęło nam to niecałe 11 godzin.
Mapa trasy: https://mapa-turystyczna.pl/route/j5ez
Jak ogarnę film, to wrzucę link później, ale to pewnie dopiero druga połowa lipca. Jutro powinniśmy wrócić w Tatry i pewnie posiedzimy do wtorku, to może złapiemy jeszcze kilka słonecznych dni.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Grześ => Starorobociański => Trzydniowiański
Pierwsze zdjęcie - klimatyczne.
Szlaki już naprawione, czy jeszcze coś grzebią?
Szlaki już naprawione, czy jeszcze coś grzebią?
Trzy pierwsze zdjęcia pokazują że odcinek Doliny Chochołowskiej w okolicach Polany jest orientowany na wschód (słońce wschodzi zza Kominiarskiego Wierchu). Fajną pogodę trafiliście. W wyższych partiach Tatr wiosna w pełni.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Pierwsze zdjęcie rzeczywiście klimatyczne. Piękną pogodę trafiliście.
Piękna wycieczka, zwłaszcza ta część granią główną Tatr. Wiele razy różnymi fragmentami tam chodziłem, ostatnio w 2017 r. Nie wiem jak inni, ale ja zdecydowanie bardziej lubię posiedzieć na Jakubinie niż na Starorobociańskim, często, nie tylko przeze mnie nazywanym Klinem. Na Jakubinę miałeś ok. 20-25 minut z Jarząbczego. Wiem, dzieci, odległość, czas, więc polecam na przyszłość Jakubinę, czyli Raczkową Czubę.
Te poranne foty z Chochołowskiej bardzo fajne...
A dlaczego ze Starorobociańskiego z powrotem na Kończysty i przez Trzydniowiański, a nie dalej przez Siwe Skały, Ornaki i Iwaniacką do Chochołowskiej, żeby pętelka wyszła jeszcze ładniejsza? Nie żebym się czepiał, ale jestem ciekawy motywu:)
A dlaczego ze Starorobociańskiego z powrotem na Kończysty i przez Trzydniowiański, a nie dalej przez Siwe Skały, Ornaki i Iwaniacką do Chochołowskiej, żeby pętelka wyszła jeszcze ładniejsza? Nie żebym się czepiał, ale jestem ciekawy motywu:)
autor: chodzze_na_pole » wczoraj, o 05:42:
Przed 5 rano rowerami przejechaliśmy Dolinę Chochołowską,powrót do schroniska, zabranie rowerów i na parking.
Musieliby rowery zostawić u wylotu Starorobociańskiej, ew. na Trzydniówce, co jest trochę ryzykowne. Zostawili więc przy schronisku.
Od wylotu Starorobociańskiej do schroniska na Polanie Chochołowskiej jest max 15 minuttadeks pisze: ↑8 lip 2020, o 11:30autor: chodzze_na_pole » wczoraj, o 05:42:
Przed 5 rano rowerami przejechaliśmy Dolinę Chochołowską,powrót do schroniska, zabranie rowerów i na parking.
Musieliby rowery zostawić u wylotu Starorobociańskiej, ew. na Trzydniówce, co jest trochę ryzykowne. Zostawili więc przy schronisku.
- chodzze_na_pole
- User
Taki mieliśmy plan, po rowerki do schroniska. Te trasa zawsze pechowa była dla mnie. A teraz nie dość, że spaliliśmy się na słońcu i skóra z nas płatami schodzi, to jeszcze w piz... gdzieś tam cały film poszedł. Nie wiem, czy nie zgrałem z dysku na twardy, czy jakie cholerstwo, wszystko już nadpisane, wiec odzyskać się nie da. Masakra jakaśNorden pisze: ↑8 lip 2020, o 11:19Te poranne foty z Chochołowskiej bardzo fajne...
Jest okazja by trasę powtórzyć jeszcze kiedyś i pecha odczynić.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
- chodzze_na_pole
- User
No to słabo, ale widziałem trailer Tatry 2020 - robi wrażenie...chodzze_na_pole pisze: ↑15 lip 2020, o 10:13to jeszcze w piz... gdzieś tam cały film poszedł. Nie wiem, czy nie zgrałem z dysku na twardy, czy jakie cholerstwo, wszystko już nadpisane, wiec odzyskać się nie da. Masakra jakaś
- chodzze_na_pole
- User
Liczby wyświetleń twoich filmików też robią wrażenie!chodzze_na_pole pisze: ↑15 lip 2020, o 23:05Jak to z trailerami zawsze podsycają emocje. Filmy będą raczej w tej formie co dotychczas. Ale cieszę się, że się podobał.
Współpracujesz z jakimiś portalami turystycznymi? Czy tylko dajesz linki na forach turystycznych, a reszta to ludzie którzy sami szukają ich na YT?
- chodzze_na_pole
- User
Jeszcze z nikim nie współpracuje, za mały kanał Ale próbujemy się rozwijać i robić filmy na jakimś przyzwoitym poziomie wizualno informacyjnym. Może ktoś kiedyś zauważy. A fora tematyczne, to fakt, jeden ze sposobów jakiejś promocji, ale staram się być nienachalny i raczej delikatnie informować o filmach, przy okazji dyskusji o czymś. Zawsze można kogoś interesującego poznać, czegoś ciekawego się dowiedzieć. Ostatnie 2 miesiące to znaczny wzrost zainteresowania kanałem, zapewne przed wakacjami ludzie szukają informacji o trasach, więc coraz więcej oglądających i komentujących to osoby przypadkowo znajdujące nasz kanał. Wciąż jest to jeszcze hobbistyczny projekt, ale absorbuje bardziej niż pełen etat
Poszedłeś w dobrym kierunku - kanał YT, funpage na FB...chodzze_na_pole pisze: ↑16 lip 2020, o 14:01Wciąż jest to jeszcze hobbistyczny projekt, ale absorbuje bardziej niż pełen etat
Gratuluję, bo naprawdę nie jest łatwo zaistnieć w internecie przy takim "zalewie" stron, blogów, kanałów itd. o podobnej tematyce...
- chodzze_na_pole
- User
Zacząłem robić tylko takie filmy, jakich szukałem, a jakich nie mogłem znaleźć. Żeby były wszystkie informacje o tym co jest pokazywane. a jak się komuś podoba to fajnie
- chodzze_na_pole
- User
No to spełniam życzenia! Jest Ornak jest Iwaniacka, jest powtórzona trasa no i najważniejsze jest film!
Zatem miłego oglądania.
(uprzedzając komentarze, tak, już wiem Starorobociański jest piąty jeśli chodzi o wysokość Tatr Zachodnich, mały błąd się wkradł)
Film nagrany 12 września.
https://youtu.be/wXDLxBGrpAg
Re: Tatry Zachodnie: Grześ => Starorobociański => Trzydniowiański (lipiec 2020)
Nie kusi cię czasem, żeby zbiegać jak nachylenie jest mniejsze a ścieżka w miarę równa? Plus w Dolinie Chochołowskiej up and down;)
- chodzze_na_pole
- User
Re: Tatry Zachodnie: Grześ => Starorobociański => Trzydniowiański (lipiec 2020)
HAHA, jasne, czasem sobie biegam, ale idąc z myślą nagrywania raczej nie, a zwłaszcza jak nagrywam wszystko dookoła. Ale w lipcu np. po (prawie) wejściu na Świnice, przejściu na Kasprowy i zejściu, już nie nagrywałem i z nudów sobie wbiegłem w 15 min na Nosal z Kuźnic :P