Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Gdzie dobrze zjeść na Podkarpaciu?

Ciekawe miejsca na Podkarpaciu.
Regulamin forum
Ogłoszenia komercyjne/reklamy - odpłatne.
Kontakt: adminturystycznie@icloud.com
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Post autor: Comen »

Na 3 Maja już tam przy końcu gdzieś naprzeciwko Pijarów to były dobre lody w oficynie. Z polewą kakaową.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
dinksiarz
Zaawansowany

Post autor: dinksiarz »

Yoana pisze:Ja do listy polecanych lokali w Rzeszowie dorzucam "Pierogarnię na piętrze" przy ul. 3 maja. Specyficzny klimat-lokal w kamienicy, wchodzi się przez podwórko. Spory wybór pierogów a do tego nie drogie. Mój ulubiony zestaw to oczywiście ruskie + kefir. Mniam! <lol>
to jest ta pierogarnia koło pizzerni Dexter? Jeśli tak to nigdy nie miałem odwagi tam wejść :)

Dziś za to testowałem nową knajpkę rzeszowską w stylu bieszczadzkim. Jest to restauracja "POŁONINY"
na ul. Grunwaldzkiej 1.
Klimacik bieszczadzki nawet jest, w tle leci kraina łagodności, na ścianach obrazki o tematyce bieszczadzkiej. Ale restauracja to jedzenie, a jest ono całkiem smaczne i co równie cieszy jest w przyzwoitych cenach. Zestaw: kotlecik+kartofle+surówki 13 zł a do tego duży kufel pysznego aromatycznego grzanego wina podanego z owocami mmmm pycha. Polecam knajpkę.
Awatar użytkownika
Yoana
Ekspert

Post autor: Yoana »

dinksiarz pisze:to jest ta pierogarnia koło pizzerni Dexter? Jeśli tak to nigdy nie miałem odwagi tam wejść :)
Ja sama też nigdy nie odważyłabym się tam wejść a zjeść tym bardziej (lokal nie wygląda atrakcyjnie), ale zostałam namówiona. :-)
Awatar użytkownika
dinksiarz
Zaawansowany

Post autor: dinksiarz »

Ma ktoś jakieś info o restauracji Huculskiej w Rzeszowie na ul. Słowackiego (koło filharmonii)?
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

Propozycja dla koneserów z głębokim portfelem:
Swego czasu wybraliśmy się z Yoaną do restauracji w hotelu Hilton Garden Inn (przy galerii Millenium Hall) w Rzeszowie. Otrzymaliśmy wcześniej od znajomego rzecz jasna kartę podarunkową do wykorzystania tamże. Jedzenie wykwintne, ale ceny dla przeciętnego śmiertelnika niestety nie do zaakceptowania -> z tego co pamiętam 200zł za obiad dla pary - dwudaniowy z napojem i smacznym deserem. :|
Awatar użytkownika
dinksiarz
Zaawansowany