Żadne <lol> Ze względu na to, że nigdy z ich usług nie korzystałem i na pewno nie będę.MOŻE pomyślałbym o tym przy dalekiej podróży zagranicznej. Ale tylko może. Nie będę powielać kwestii dlaczego... była o tym mowa tutaj.
Według mnie jak ktoś nie ma wielkiej wprawy w podróżowaniu (a ja nie mam) to bardziej korzystnie jest skorzystać z usług wyspecjalizowanego biura niż samodzielnie pokonywać wszelkie przeszkody. W grupie jest bezpieczniej, a przewodnik i biuro powinni mieć opanowane wszystkie miejscowe know-how. Pewno że na taką Słowację bardziej się opłaca jechać indywidualnie na ogół, ale gdzieś dalej? Tu już śmiem wątpić. Dlatego ponawiam moje pytanie
Polecam biura turystyczne przy oddziałach PTTK.
Przewodnicy z miejscowego oddziału, znają się na rzeczy.
Taka Rumunia, czy Ukraina - chętnie wybrałbym się z tego typu organizatorem.
Dwa razy w życiu wyjeżdżałem z biurem podróży i żaden z tych wyjazdów nie uznaję za udany. Nie ma to jak być swoim sterem i żeglarzem i organizować sobie wycieczki samodzielnie.
W Piekarach Slaskich jest MCiT. Robia troche gorskich wyjazdow - i robia to dobrze. W Chorzowie w PTTK robia korone beskidow czeskich - warto dla tych ktorzy sie interesuja tamtym terenem.
Ja z usług biura korzystam wyłącznie jeżeli chodzi o wczasy. Wyprawy trekkingowe to raczej spontaniczna decyzja. Jeżeli zaś chodzi o wyjazdy np. zagraniczne to kilka razy korzystałem z biura ... Maja bardzo dobre ceny i też atrakcyjne oferty np. wyjazdy do Albanii, Chorwacji, Grecji.
Mają też platformę on-line więc można zobaczyć: Przez PW poproszę.