Filmy, które ostatnio widziałem

Awatar użytkownika
Adamski
User

Re: Filmy, które ostatnio widziałem

Byłem wczoraj na filmie: "Sekretne Życie Waltera Mitty". Super widoki, mówię Wam. Warto zobaczyć ten film w kinie.
Awatar użytkownika
Fromena
User

Ostatnio byłam na filmie "Pod Mocnym Aniołem". Czy go polecam? Trudno powiedzieć... Dość ciężki film, ale warto go zobaczyć może ze względu na przestrogę. Na początku jest bardzo śmieszny, ale z biegiem czasu komedia ulatuje. Jak dla mnie gra aktorska znakomita.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Podobnie jak Fromena byłem na najnowszym filmie Smarzowskiego "Pod Mocnym Aniołem". Warto zobaczyć, ale czegoś brakowało ...
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Wczoraj: "Jack Strong".
Długo czekałem na ten film i nie zawiodłem się. <okok>
Fabuła "podkręcona" nieco przez Pasikowskiego, a Dorociński i tym razem potwierdza, że jest aktualnie najlepszym aktorem w kraju. Film zachęca do tego, abyśmy ponownie sięgnęli do materiałów na temat płk. Kuklińskiego. Postać kontrowersyjna, ale po obejrzeniu tego filmu niejeden/niejedna z nas wyrobi sobie opinię o tej osobie.

Film bardzo dobry !!
Polecam go szczególnie miłośnikom historii najnowszej oraz polityki.
Awatar użytkownika
yaretzky
User

Przemek pisze:Wczoraj: "Jack Strong".
Długo czekałem na ten film i nie zawiodłem się. <okok>
My mieliśmy okazję obejrzeć "Jack'a Strong'a" dzisiaj.
Odczucia ? Fabuła poprowadzona wg mnie bardzo spokojnie. Spotkałem się wcześniej z opiniami, że film "trzyma w napięciu" od pierwszej do ostatniej sceny ???. Mnie nie trzymał (może dlatego, że wcześniej znałem cokolwiek z biografii R.Kuklińskiego i domyślałem się jaki będzie ciąg dalszy akcji - ciekawiło mnie jedynie jak przedstawi to Pasikowski), ale to wcale nie umniejsza jego wartości. Więcej: uważam,że właśnie ten sposób narracji stanowi duży plus filmu - dzięki temu nie stał się jeszcze jednym "amerykańskim" filmem szpiegowskim z masą "fajerwerków", bójek i pościgów... (choć tego ostatniego też nie zabrakło <tak> ).
Obsada: Dorociński idealnie "trafiony" do tej roli, Ostaszewską trudno mi ocenić - wiele do "zagrania" nie miała (a że nie jestem jej fanem to dla mnie w sam raz <tak> ), Zamachowski - jak zwykle OK, Małaszyński, Globisz, Czop, Baka czy Dracz - jak dla mnie to wystąpili w zasadzie w epizodach ale sprawdzili się w nich znakomicie. Zauważalne (na plus) są jeszcze kreacje Maslennikowa w roli Wiktora Kulikowa i P.Wilsona jako Daniela (amerykańskiego "oficera prowadzącego" Kuklińskiego).
Wiarygodnie przedstawił też Pasikowski realia życia w latach osiemdziesiątych - ulice, samochody, wyposażenie wnętrz biur czy mieszkań...
Jednoznacznie ocenia reżyser właściwie tylko postać głównego bohatera (dla Pasikowskiego R.Kukliński to zdecydowanie bohater nie zdrajca), ocenę pozostałych pozostawia już widzowi.
Podsumowując -> polecam obejrzenie filmu, ale nie jako typowy thriller szpiegowski (możecie być zawiedzeni), ale raczej jako próbę oceny postawy Ryszarda Kuklińskiego w realiach tamtych czasów (łącznie z ich zagrożeniami lub bez). <tak> <okok>
"Nie pytaj, jak to daleko? Zapytaj, co ciekawego możesz zobaczyć po drodze..."
https://picasaweb.google.com/grazynajarek" onclick="window.open(this.href);return false;
MateuszM

Oglądał ktoś Wilka z Wallstreet? Bardzo specyficzny humor, ale też ciekawe przedstawienie ludzi z Wallstreet. Oczywiście nieco przesadzone, jednak nadal bardzo ciekawe.

Jakie wrażenia?
Awatar użytkownika
amber
User

I po Oskarach więc pora wziąć się za oglądanie filmów Oskarowych. Wczoraj widziałam pierwszy - 12 years a Slave. W sumie jak dla mnie trochę wstrząsający ale i bardzo dobry film. Opowiada o dyskryminacji i sytuacji ludzi innej rasy.
Antek330

A oglądał ktoś American Hustle? Ponoć opinie różne, nie wiem czy oglądać czy nie :)
Awatar użytkownika
Molier
User

Jesli chodzi o horrory to ostatnio ogladalem Obecnosc - ka - pi - tal- ny!!!

A poza horrorami ostatnio obejrzalem Wilka z Wall Street i Big Mike ;)
Awatar użytkownika
Lubel
User

Ja ostatnio klasyka polskiego kina. Job czyli ostatnia szara komórka. Polecam dla dojrzałych emocjonalnie.
Maciequ23

Wróciłem właśnie z kina. Byłem na Strażnikach Galaktyki. Mimo iż nie jestem fanem komiksów to film dobry i śmieszny. Polecam wszystkich ale tylko i wyłącznie wersje z napisami
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

"Miasto 44".

Hmhm...
Spodziewałem się jednak więcej historii, mniej dodatków/efektów.
Mało Warszawy, więcej gruzu.
Dobry pomysł z napisami, w której dzielnicy rozgrywa się akcja (bez tego nie domyśliłbym się, że akcja rozgrywa się w Warszawie). Czy ktoś może mi wytłumaczyć z punktu widzenia historii Powstania Warszawskiego, o co chodzi z tą krwią i fragmentami ludzkiego ciała spadającymi w filmie z nieba (wybuch) ?? :|
Elementy gry typu "Call of Duty" mimo, że pewnie z myślą o młodych widzach, to w moim przekonaniu raczej zbędne. Fragment muzyczny z gatunku Electro (wiadoma scena) nie pasuje mi do całości fabuły.
Lana Del Rey z trailera pasowałaby zdecydowanie bardziej. :(

Na plus:
- pierwszoplanowa rola Zofii Wichłacz
- ostatnia scena i panorama Warszawy z przejściem do aktualnego stanu miasta (świetne!)

"Kamienie na szaniec" mimo, że z niższym budżetem, wywarło na mnie mimo wszystko większe wrażenie. <mysli>
JulSon60

Miasto 44 super film polecam
acik

Służby specjalne - ekstraklasa
MaZak89

Infiltracja :) :)
astroman79

Ja także Miasto 44 :) :) :)
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Z ostatnich kinowych obejrzanych filmów:
7 krasnoludków ratuje śpiącą królewnę - słabe
Za jakie grzechy dobry Boże ? - polecam, francuska komedia - niezły scenariusz i można się trochę pośmiać
Awatar użytkownika
Yoana
User

Ostatnio oglądałam "Django" Quentina Tarantino. Jak zwykle film z dużą dawką czarnego humoru, poruszający równocżeśnie ważne problemy (rasizm i nietolerancja). <okok>
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek
goszPtosz1

Dla mnie najlepszym ostatnio obejrzanym horrorem jest Carrie. ej feralnej nocy podczas szkolnego balu nie chciała nikogo skrzywdzić, po prostu straciła nad sobą jakąkolwiek kontrolę.
gregoRy22

Ostatnio  obejrzanym  filmem jest  "Zanim zasnę" z Nicole Kidman i Colin Firth. Film warty obejrzenia.
Awatar użytkownika
Remi
User

Szefowie wrogowie część II
Po Świętach już zaplanowane wyjście z psiapsiolka na Hobbita. <hura>
Awatar użytkownika
Comen
Jr. Admin

Ostatnio serię szwedzkich kryminałów w stylu retro w Polsce prezentowanych jako cykl "Zbrodnie namiętności". Ekranizacje sześciu powieści Marii Lang połączonych osobami głównych bohaterów: sztokholmskiego detektywa Christera Wijka oraz dwójki jego przyjaciół
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Gniewko
User

"Ewolucja planety małp" kontynuacja "Genezy planety małp". Polecam miłośnikom gatunku.
Awatar użytkownika
Comen
Jr. Admin

Ostatnio mnie coś wzięło na skandynawskie kino:
Polowanie (Jakten) z Madsem Mikkelsenem czyli o tym jak nieuzasadnione oskarżenie ruinuje życie obywatela małej społeczności
Kochanek królowej - coś z historii XVIII-wiecznej Danii. Dworska afera w którą zaplątana jest królowa Karolina Matylda i wpływowy minister Johann Friedrich Struensee (w tej roli również wspomniany Mikkelsen)
seria Millennium (3 części) wg kryminałów Stiega Larssona: dziennikarz popularnej gazety Michael Blomqvist na tropie ponurych historii wspólnie z ekscentryczną hakerką Lisbeth Salander. Mocne kino.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
dawidOw2

Ja wczoraj oglądałem film pt Jackie Brown z Tarantino. Uwielbiam takie filmy. Polecam wato obejrzeć.