Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Główny Szlak Świętokrzyski

Byłeś/Byłaś w górach? Pochwal się relacją, zdjęciami, filmem z Twojej wycieczki górskiej, trekkingu.
Regulamin forum
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Pasmo górskie: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Beskid Niski: Nieznajowa (15.07.2020)
Awatar użytkownika
creamcheese
Ekspert

Główny Szlak Świętokrzyski

Post autor: creamcheese »

Kończę pomalutku Mały Szlak Beskidzki i co dalej??
PTTK oddział Opole wymyślił i ustanowił odznakę Główne Szlaki Gór Polski...a mowa o trzech szlakach: Sudeckim, Beskidzkim i Świętokrzyskim
Gdyby nie inicjatywa PTTK, chyba bym sam nie wpadł na to, że w Górach Świetokrzyskich jest jakiś GŁÓWNY szlak, a jeszcze do tego...PTTK oddział Kielce zafundował zdobywanie Korony Gór Świetokrzyskich!!
Najbliżej Lublina, nie znane prawie zupełnie, stały się miejscem wypadów, często weekendowych przez 2 lata :)
Jak będzie społeczne (forumowe) zapotrzebowanie to napiszę o nim - GSŚ - słów kilka.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Re: Główny Szlak Świętokrzyski

Post autor: Adler »

Będzie zapotrzebowanie.
Chętnie poczytam o tym. <okok>

Yoana ostatnio próbuje mnie za wszelką cenę namówić do odwiedzenia Świętokrzyskiego (na początek Łysica).
Czas pokaże. <mysli>

creamcheese pisze:Kończę pomalutku Mały Szlak Beskidzki i co dalej??
Może Szlak im. Wincentego Pola w Beskidzie Niskim? <tak>
Ostatnio stałem się fanem tamtejszych rejonów.
Awatar użytkownika
creamcheese
Ekspert

Post autor: creamcheese »

:( znam go tylko na odcinku między Mochnaczką a schroniskiem na Magurze, wiec niewiele mógłbym opowiedzieć.
Beskid Niski jest nie do przejścia i nie do poznania. Jest ogromny, z zakręconą historią...ale przede wszystkim cichy, pusty i dla samotników :)
Dobry pomysł mi podsunąłeś..patrząc na mapę...3-4 dni i przejdziemy go którejś wiosny. Jeśli będziecie mieli ochotę.

A Świętokrzyskie polecam!! Główny - 105 km, do przejścia 3-4 dni...ja szedłem pięc bo...zbierałem grzyby :)
Opowiem o szlaku w najbliższej bliskości.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Post autor: Adler »

creamcheese pisze:Beskid Niski jest nie do przejścia i nie do poznania. Jest ogromny, z zakręconą historią...ale przede wszystkim cichy, pusty i dla samotników :)
I to właśnie jest bardzo ciekawe, motywujące. <tak>
Kto chce się o tym osobiście przekonać, zapraszam na majowy wyjazd Klubu w tamte strony: http://www.turystycznie-forum.pl/viewto ... 127&t=1845" onclick="window.open(this.href);return false;