Jedno z najpiękniejszych moich wspomnień.
Wschód słońca w Dolinie Chochołowskiej oraz wejście na Wołowiec. Pierwszy raz stałem na wysokości ponad 2000 m. n. p. m. Było to zimą. Wyprawa z kumplem.
Pozdrowka

Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!
Tatry
Re: Czerwone Wierchy > 7/8 maja 2011
Co za kretyńska nazwa!Norden pisze:Kobylarzowy Żleb
PS. Wybacz, German, wtręt nie na temat, ale sam rozumiesz, że nie mogłem tego nie skomentować :-P
πάντων χρημάτων μέτρον ἄνθρωπος
Re: Czerwone Wierchy > 7/8 maja 2011
Uzasadnij proszę, dlaczego według ciebie ta nazwa jest kretyńska :-PAbderyta pisze:Co za kretyńska nazwa!Norden pisze:Kobylarzowy Żleb
PS. Wybacz, German, wtręt nie na temat, ale sam rozumiesz, że nie mogłem tego nie skomentować :-P
Nad tym żlebem góruje Kobylarz i stąd to określenie :-)
Jeżeli interesujesz się toponomastyką górską, to co powiesz na Burdelowy Potok (Gorce - masyw Lubania)? Inne ciekawe toponimy to Cycówka (szczyt w Beskidzie Sądeckim) lub Chujki (przysiółek w Beskidzie Makowskim). Znam więcej takich przykładów, ale może tyle już wystarczy, bo Admin mnie zruga za stosowanie wulgaryzmów :-)
Abderyta pisze:Wybacz, German, wtręt nie na temat, ale sam rozumiesz, że nie mogłem tego nie skomentować :-P
Norden pisze:co powiesz na Burdelowy Potok (Gorce - masyw Lubania)? Inne ciekawe toponimy to Cycówka (szczyt w Beskidzie Sądeckim) lub Chujki (przysiółek w Beskidzie Makowskim). Znam więcej takich przykładów, ale może tyle już wystarczy, bo Admin mnie zruga za stosowanie wulgaryzmów
Spokojnie, temat bardzo ciekawy ;-)