Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!

aeroturystyka

Ogólne dyskusje o turystyce.
paps20

aeroturystyka

Post autor: paps20 » 16 lis 2011, o 16:41

Witam, chciałam się dowiedzieć co sądzicie o mgr z aeroturystyki?? Czy może lepiej coś wybrać innego dające większe możliwości na znalezienie pracy

Awatar użytkownika
Adler
Administrator forum

Re: aeroturystyka

Post autor: Adler » 16 lis 2011, o 19:24

Z tego, co wiem, jest to specjalizacja, którą wybiera się na dalszym etapie kształcenia na kierunku "Turystyka i Rekreacja". Ciekawa specjalizacja, która w połączeniu z bardzo dobrą znajomością kilku języków obcych może być w przyszłości "w cenie".

paps20

Post autor: paps20 » 17 lis 2011, o 18:41

Tylko czy w Polsce się opłaca iść na tą specjalizacje tym bardziej że jest ona na PWSZ a nie uniwerku więc pracodawca może zwrócić na to uwagę że szkoła z nie dużą renomą;/ Ja aktualnie wybrałam specjalizacje gospodarka turystyczna na licencjacie i szukam pomysłu na mgr

Awatar użytkownika
Adler
Administrator forum

Post autor: Adler » 17 lis 2011, o 18:54

paps20 pisze:że jest ona na PWSZ a nie uniwerku więc pracodawca może zwrócić na to uwagę że szkoła z nie dużą renomą;/
Myślisz, że pracodawcy aż tak patrzą na typ/renomę ukończonej szkoły wyższej?
Zakładając, że mamy już wielu magistrów, myślę, że obecnie bardziej doświadczenie/kreatywność są brane pod uwagę.

paps20

Post autor: paps20 » 17 lis 2011, o 19:32

Z tym że jest tak ze firma np we Wrocławiu najpierw przyjmie studenta z uczelni wrocławskiej niż np z uczelni w Lesznie;/

Awatar użytkownika
Yoana
Ekspert

Post autor: Yoana » 18 lis 2011, o 14:42

Paps20, to jest problem nie tylko Twój, ale również innych młodych osób, które mają problem ze znalezieniem odpowiedniej dla ich wykształcenia pracy. Dlatego uważam, że czasem ukończona szkoła nie ma znaczenia. Ważne jest doświadczenie, zainteresowania i np. dodatkowa działalność (np. wolontariat), dzięki którym łatwiej będzie Ci znaleźć pracę w zawodzie. Po za tym znajomość min. 2/3 języków obecnie to podstawa :-) Także, czasem nie liczy się to jaką specjalizację skończysz, tylko czy masz "pomysł na siebie".

Pozdrawiam.
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek

ODPOWIEDZ