Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
aeroturystyka
aeroturystyka
Witam, chciałam się dowiedzieć co sądzicie o mgr z aeroturystyki?? Czy może lepiej coś wybrać innego dające większe możliwości na znalezienie pracy
Re: aeroturystyka
Z tego, co wiem, jest to specjalizacja, którą wybiera się na dalszym etapie kształcenia na kierunku "Turystyka i Rekreacja". Ciekawa specjalizacja, która w połączeniu z bardzo dobrą znajomością kilku języków obcych może być w przyszłości "w cenie".
Tylko czy w Polsce się opłaca iść na tą specjalizacje tym bardziej że jest ona na PWSZ a nie uniwerku więc pracodawca może zwrócić na to uwagę że szkoła z nie dużą renomą;/ Ja aktualnie wybrałam specjalizacje gospodarka turystyczna na licencjacie i szukam pomysłu na mgr
Myślisz, że pracodawcy aż tak patrzą na typ/renomę ukończonej szkoły wyższej?paps20 pisze:że jest ona na PWSZ a nie uniwerku więc pracodawca może zwrócić na to uwagę że szkoła z nie dużą renomą;/
Zakładając, że mamy już wielu magistrów, myślę, że obecnie bardziej doświadczenie/kreatywność są brane pod uwagę.
Z tym że jest tak ze firma np we Wrocławiu najpierw przyjmie studenta z uczelni wrocławskiej niż np z uczelni w Lesznie;/
Paps20, to jest problem nie tylko Twój, ale również innych młodych osób, które mają problem ze znalezieniem odpowiedniej dla ich wykształcenia pracy. Dlatego uważam, że czasem ukończona szkoła nie ma znaczenia. Ważne jest doświadczenie, zainteresowania i np. dodatkowa działalność (np. wolontariat), dzięki którym łatwiej będzie Ci znaleźć pracę w zawodzie. Po za tym znajomość min. 2/3 języków obecnie to podstawa :-) Także, czasem nie liczy się to jaką specjalizację skończysz, tylko czy masz "pomysł na siebie".
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.