Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!

Oferty z Groupon.pl

Ogólne dyskusje o turystyce.
Awatar użytkownika
Yoana
Ekspert

Oferty z Groupon.pl

Post autor: Yoana » 19 paź 2011, o 18:55

Otwieram ten temat dla osób, które chciałyby podzielić się atrakcyjnymi ofertami znalezionymi na tym portalu, ale nie tylko ;-) można również wymienić się tutaj doświadczeniami związnymi z korzystania z tego typu ofert.

Zachęcam do dyskusji :-)
"Świat jest wspaniałą książką, z której Ci, co nigdy nie oddalili się od domu, przeczytali tylko jedną stronę."
Jesteśmy również tutaj:
Obrazek

Awatar użytkownika
amber
User

Re: Oferty z Groupon.pl

Post autor: amber » 21 paź 2011, o 17:42

często jest też tak, że cena czegoś nie jest równa z rzeczywistą, która w razie wykorzystania trzeba by było zapłacić . Warto mieć więc na uwadze, aby uważać...

lucyna
User

Post autor: lucyna » 21 paź 2011, o 21:16

W grouponie? :shock:

seamus

Post autor: seamus » 21 paź 2011, o 21:26

Zerknij TUTAJ.
Ludzie narzekają...

lucyna
User

Post autor: lucyna » 21 paź 2011, o 21:48

Koleżanka menadżer ośrodka przy mnie opracowała ofertę, konsultowałam ją, wiem jak to działa. Znajomi kupują na grouponie, oferty są przejrzyste, klient wie co kupuje.
Znasz takie powiedzenie: jeszcze się taki nie urodził, który by wszystkim dogodził? Sądzę, że tu pasuje. :)
Grupa, którą ja dziś obsługiwałam, młodzież z budowlanki uchodzi za wredną. Wczoraj przewodnik w Lesku zostawił ich, odwrócił się na pięcie i poszedł sobie. Dziś ja ich przyjęłam, początki były trudne, potraktowałam ich "po ludzku" i byłam na ludzie. Jedna z najfajniejszych grup jakie w tym roku obsługiwałam. Wszystko jest rzeczą względną, szczególnie zadowolenie z usługi, produktu, oferty itd.

lucyna
User

Post autor: lucyna » 22 paź 2011, o 05:35

Przy okazji Koleżanka opowiadała mi o potwornych problemach, które stwarzają goście korzystający z grupona. Te oferty trafiają często do osób spoza targetu ośrodka/hotelu, goście przeważnie żądają pełnego zakresu usług, czyli tego co nie jest przewidziane w umowie. Taka pani/pan, który musiał zapłacić za dodatkowe usługi w spa czuje się pokrzywdzony, ponieważ inni goście, spoza grupona mieli je w pakiecie.
Ten grupon nie daje mi spokoju, w tym ośrodku o którym wspominałam zwiększa się tylko obłożenie, zakładamy obiekt ma 90 miejsc, jest zajęte 60 więc pozostałe są sprzedawane poprzez tę sieć. Kilka ośrodków chciało w to wejść, więc z kolegami to analizowaliśmy, a ja wypytywałam o sposób działania grouponu pilotów, organizatorów i samych gości. Spotkałam się najczęściej z zarzutem, że goście kupujący tę ofertę są inaczej traktowani np. muszą dokupić sobie usługi.W kilku ośrodkach było inne jedzenie dla gości korzystających z pełnego pakietu, a inne dla groupona.

Takich ofert jak groupon jest więcej. Na biurku mam umowę lojalnościową Orangę, mogę za 1 zł wykupić noclegi w sieci hoteli Exploris, wszystkie pozostał usługi muszę pokryć z własnej kieszeni, w tym 3 posiłki wg cennika obowiązującego w danym dniu. Tu także są ograniczenia w pakiecie.

lucyna
User

Post autor: lucyna » 22 paź 2011, o 07:35

I jeszcze jedno. Taka uwaga jak ta w ofercie Explors czyni tę ofertę nie tak atrakcyjną jak wydawałoby się na pierwszy rzut oka. Najprawdopodobniej część kosztów noclegu zostanie przerzucona do ceny posiłków.

Awatar użytkownika
podroznik
User

Post autor: podroznik » 14 lis 2011, o 14:20

Moim zdaniem, zdarzają się ciekawe interesujące oferty jednak podstawą jest aby dokładnie przeczytać wszystkie warunki. W niektórych przypadkach dziwię się, że ośrodki decydują się na taki rodzaj promocji.

Awatar użytkownika
Adler
Administrator forum

Post autor: Adler » 27 lut 2012, o 20:15

Znacie może inne tego typu portale?

Awatar użytkownika
figamaga
User

Post autor: figamaga » 28 lut 2012, o 18:28

http://gruper.pl/podroze?utm_source=sel ... ign=travel" onclick="window.open(this.href);return false;

Jestem ciekawa czy ktoś korzystał z takiej oferty. Ja w prawdzie pierwszy raz zakupiłam kupon na gruperze, ale niestety nic związanego z turystyką.

Awatar użytkownika
Fromena
User

Post autor: Fromena » 28 lut 2012, o 20:10

Jest jeszcze http://citeam.pl/
.....Lubię wracać tam, gdzie byłam już.......:))

Awatar użytkownika
amber
User

Post autor: amber » 26 mar 2012, o 12:08

http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska" onclick="window.open(this.href);return false; - może kogoś zaciekawi oferta Hi Mountain :)
W sumie wygląda ciekawie i sama zastanawiam się nad kupnem :)

ODPOWIEDZ