Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Pozdrowienia z podróży!
Re: Pozdrowienia z podróży!
Pozdrowienia z autobusu "kolejowego" A44. Cena biletu zaskakująco niska. Z Krakowa do Czułowa (29 km) 6,50 zł.
Pozdrowienia z Brennej z Beskidu Śląskiego.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Pozdrawiam ze słonecznej Łodzi.
A ja co najwyżej pozdrowię z Tarnowa i komunii mojej córki. 

Pozdrowienia z Wetliny. Podróż ze Słupska do Wetliny pociągami i busem z przesiadkami w
Krakowie i Sanoku trwała 17,5 godz.
Krakowie i Sanoku trwała 17,5 godz.
Masz kawał drogi. Mam nadzieję że pogoda Ci dopisze. Pozdrawiam spod Śnieżki na której odczuwalna temperatura spadła do 7 stopni poniżej zera. Na szczęście w Jeleniej Górze jest na plusie.
Solidna i ciekawa trasa. Oby Ci pogoda sprzyjała.
Pozdrowienia z Manyłowej w Bieszczadach. Cm. wojenny robi wrażenie.
Nie wiem czy zauważyłeś, że dwa drewniane krzyże to "odzysk" z cm. nr 61 Wirchne koło Gładyszowa. Po wymianie krzyży na cmentarzu, razem z KG odnowiliśmy je i tak trafiły na Manyłową. Zamysł był taki,... jednostka która atakowała Wirchne i tam się wykrwawiła (polegli leżą na 61), przez dzisiejszą Słowację trafiła pod Manyłową i w walkach o szczyt też poniosła duże straty, polegli leżą pod krzyżami tego samego architekta.
Wiedziałem o tym, bo pisałeś wcześniej o tych przenosinach. Rozpoznałem te krzyże. Manyłowa to był jeden z głównych celów mojego 8-dniowego pobytu w Bieszczadach. To ostatni punkt, jutro powrót do Słupska. Z Manyłowej schodziliśmy bez szlaku - obok leja i na zachód. Byłem ostrzeżony przed niedžwiedziami ma tym bezszlakowiu, ale udało się zejść do doliny.