Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
15 rocznica powstania forum - spotkanie w Dusznikach Zdroju (19-21 września)

Obozy

Ogólne dyskusje o turystyce.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator forum

Obozy

Post autor: Adler » 29 mar 2011, o 23:30

Na "Turystyce i Rekreacji" w planie studiów z reguły przewidziane są zajęcia praktyczne, np. obozy letnie i zimowe...

W czasie moich studiów zorganizowano:
- obóz zimowy w Krynicy (jazda na nartach, nauka+utrwalenie)
- obóz letni w Bieszczadach nad Soliną (pływanie, kajakarstwo, wioślarstwo, paintball, ćwiczenia z mapą w terenie)

Świetna sprawa!

A jak było z tym u Was?

Awatar użytkownika
ziuba
Doświadczony

Post autor: ziuba » 30 mar 2011, o 17:11

U mnie tak samo jak wyżej:))) 4x obóz zimowy, 1x obóz letni:))
"Świat jest jak księga, kto nie podróżuje...czyta jakby tylko jedną stronę"

Awatar użytkownika
Fromena
Doświadczony

Post autor: Fromena » 30 mar 2011, o 19:36

No to ja niestety nie miałam okazji uczestniczyć w obozie zimowym i chyba na moich studiach już takiego nie będzie :-/ ale miałam letni w Bieszczadach.

Jakaż była wtedy wstrętna pogoda.
3 dni wędrówki po górach, z powodu złej pogody skrócona trasa rowerowa (chyba z 20km) i przeprawa samochodami terenowymi (najlepsza :mrgreen: ). Inna grupa miała także noc przetrwania- my na szczęście nie.

W tym roku zamiast obozów mamy wycieczkę: Słowacja (różne formy przewidziane: od zwiedzania jaskini, wyjścia na Łomnicę do spływu kajakowego), Zakopane i Krościenko.
.....Lubię wracać tam, gdzie byłam już.......:))

Awatar użytkownika
kuba_osw
Turysta

Post autor: kuba_osw » 2 kwie 2011, o 15:01

podczas moich 3-letnich studiów zorganizowano AŻ jeden obóz kajakarski - niestety i tak go ominąłem gdyż z tego co pamiętam kwota jaką sobie zażądano za uczestnictwo była skandalicznie wysoka... ;/ w pewnym sensie zazdroszcze tym, którym uczelnie oferowały/oferują ciekawsze i częstsze opcje obozowania...

Awatar użytkownika
Gniewko
Doświadczony

Post autor: Gniewko » 2 kwie 2011, o 15:32

W trakcie moich studiów (podyplomowych) na AWF Katowice zorganizowano jeden obóz sportowy. Zajęcia odbywały się w Hali Sportowo- Widowiskowej w Ciężkowicach. Do miejsca zajęć miałem 50 m z domu :-D .
Bywają i takie sytuacje.

Pozdrowka

Donna
Doświadczony

Post autor: Donna » 8 kwie 2011, o 15:50

u mnie żadnego obozu nie było :-/
jedynie wyjazd na itb berlin ale kto chciał - ja pojechałam
wycieczka do Szczawnicy w ramach zaliczenia przedmiotu
i tyle.

Halti

Post autor: Halti » 8 kwie 2011, o 21:54

W szkole turystycznej udało nam się integrować w Pieninach, potem w Lloret de Mar na Costa Brava, a na koniec w Wiedniu. Wspaniałe przeżycie.
Ale na studiach geograficznych też nie można było narzekać na brak podróży. Na każdym roku jeden lub dwa wyjazdy na tzw ćwiczenia terenowe.. Kolejno - Góry Świętokrzyskie (rajdy po kamieniołomach), Górny Śląsk - kulturowo i geologicznie, wybrzeże Bałtyku + Bornholm, Tatry i Pieniny oraz Sudety.... Pełna integracja i masa przyswojonych informacji...

ODPOWIEDZ