Moja uczelnia, czyli Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie jak sama nazwa wskazuje, kładzie nacisk na przedmioty ekonomiczne, jednak nie zabrakło przedmiotów takich jak turystyka aktywna, fizjologia człowieka, prawo w turystyce czy nawet filozofia. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Ranking uczelni zapewne odzwierciedla poziom nauczania, jednak to jak będziemy przygotowani do pracy w zawodzie, zależy głównie od naszych predyspozycji. Oczywiście, jeśli jest taka możliwość, najlepiej wybrać uczelnie z programem nauczania odpowiednim do naszych zainteresowań i plasującą się na wysokim miejscu w rankingu. Jak ktoś wcześniej zauważył: praktyka w zawodzie jest bardzo istotna. Im szybciej zdobędziemy doświadczenie, tym lepiej.
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Kierunek "Turystyka i Rekreacja"
Rozumiem, że obozy letnie i zimowe są w planie tego kierunku/na tej uczelni?seeulen pisze:Moja uczelnia, czyli Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie jak sama nazwa wskazuje, kładzie nacisk na przedmioty ekonomiczne, jednak nie zabrakło przedmiotów takich jak turystyka aktywna, fizjologia człowieka, prawo w turystyce czy nawet filozofia. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Szczerze powiem, że o takich typowych obozach nie słyszałem. Jest natomiast obóz integracyjny organizowany we wrześniu dla nowych studentów oraz obóz beana. Słyszałem tylko o tych dwóch, ale możliwe, że jest coś jeszcze co mi umknęło, bo ja studiowałem zaocznie i nie na wszystko był czas.
Jeśli chodzi o tego typu aktywności to na pewno są organizowane wyjazdy na targi turystyczne ITB do Berlina. Poza tym obowiązkowe są warsztaty terenowe, które trwają 2 dni. Prowadzący wspomnianą wyżej turystykę aktywną ma w zwyczaju organizowanie jednodniowych wypadów. W moim przypadku to był spływ pontonowy. Jestem pewien, że koło turystyczne ma w ramach swojej działalności jakieś obozy, ale nie byłem jego członkiem, więc nie wiem.
Jeśli chodzi o tego typu aktywności to na pewno są organizowane wyjazdy na targi turystyczne ITB do Berlina. Poza tym obowiązkowe są warsztaty terenowe, które trwają 2 dni. Prowadzący wspomnianą wyżej turystykę aktywną ma w zwyczaju organizowanie jednodniowych wypadów. W moim przypadku to był spływ pontonowy. Jestem pewien, że koło turystyczne ma w ramach swojej działalności jakieś obozy, ale nie byłem jego członkiem, więc nie wiem.
O, moja uczelnia i mój kierunek! <lol>
Magisterium na dziennych obroniłam tam w 2012r.
Co młodość to młodość <brawo>Yoana pisze:O, moja uczelnia i mój kierunek! <lol>
Przytulny kampus, wszystko w jednym miejscu, mam dobre wspomnienia. Aha... no i te dziewczynyYoana pisze:O, moja uczelnia i mój kierunek! <lol>

Pamiętasz Pana Józefa Sale lub Panią Agatę Niemczyk ?