Podaję link do bardzo sensownego poradnika dla turystów początkujących i średnio zaawansowanych.
Myślę też, że również osoby zaawansowane w turystyce w wolnej chwili mogą go przeczytać i mieć z tego przyjemność.
Poradnik jest teoretycznie adresowany do seniorów, ale jest tak rzeczowy i obszerny,
że myślę, że może on być pożyteczną lekturą dla osób w każdym wieku:
http://pttk.pl/publikacje/pub/poradnik_ ... y_moze.pdf
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Poradnik dla turystów (nie tyllko dla seniorów)
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
poczytam w wolnej chwili, ale już widzę jedno poważne niedopatrzenie, zresztą powszechne w absolutnie wszystkich tego typu wydawnictwach; jak wyznaczyć kierunek w lesie. Porostów na pniach zwykle nie ma, mrowiska mają regularny kształt, słoje się zobaczy, jeśli się ma przy sobie szlifierkę
Poradnik rzeczywiście ciekawy, zwłaszcza przyda się kompletnym laikom bo to podstawowe informacje które powinien znać każdy podróżnik, wiadomo różne rzeczy się mogą przytrafić nie tylko w lesie. :>
Ja mam radę dla tych, którzy jadą poza granice Polski. warto jest korzystać z kantorów online. Znajomy mnie namówił i jestem bardzo zadowolona. Korzystałam z Regulamin Forum (pkt.6). Bardzo korzystne kursy.
A ja podsuwam artykuł o tym, jak zorganizować wakacyjny wypad - https://blip.pl/tani-wyjazd-wakacyjny-szukac-okazji/. Przydatne zwłaszcza dla debiutujących wycieczkowiczów, ale mogą z niego skorzystać i średnio zaawansowani podróżnicy
. Przydało mi się kilka porad, w zeszłym roku gościłem w Wenecji, a w tym wybieram kierunek bałkański.

Rzeczywiście tekst czyta się dobrze...
...choć w przeważającej części traktuje o "oczywistych oczywistościach"...
...choć w przeważającej części traktuje o "oczywistych oczywistościach"...
-
- User
Takie oczywistości nawet dla średnio zaawansowanych turystów bardzo się przydają, pamiętajmy że jednak poradnik jest z myślą o tych początkujących oraz seniorach, jak dla mnie to fajna sprawa