Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!

Zemsta Faraona, Sułtana…

Opinie, wskazówki.
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Awatar użytkownika
Adler
Administrator forum

Zemsta Faraona, Sułtana…

Post autor: Adler » 25 sie 2024, o 16:33

Jakieś doświadczenia w temacie?
Mnie w Egipcie brało, ale lekarstwami się obroniłem. Teraz w Turcji dopadło mnie jednowieczorne świństwo (biegunka i mocne wymioty), ale to raczej kwestia „spróbowania” wody basenowej, morza lub specyfiku na straganach w Antalyi. Być może tzw. brudne ręce po basenie. Nawet probiotyki zażywane od tygodnia poprzedzającego wyjazd nie dały rady. (N)

Awatar użytkownika
Comen
Moderator forum

Re: Zemsta Faraona, Sułtana…

Post autor: Comen » 25 sie 2024, o 19:10

O ile pamiętam w Rumunii te 20 lat temu chyba miałem lekką przygodę. We Francji trudno to nazwać chorobą, po prostu lekkie rozwolnienie, ale to moja wina, bo spróbowałem wody z poidełka w Strasburgu, a ono chyba nie było zbyt zdrowe, a w każdym razie niezbyt sterylne, bo dużo ludzi go używało i miało kontakt z kranikiem. Jak w Wiedniu nabrałem wody do rąk z ulicznego kraniku to już nie było żadnego problemu. W stolicy Austrii mają podobno bardzo dobrą wodę prosto z Alp.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/

ODPOWIEDZ