Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Info Kioski
Regulamin forum
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Polecane miejsca, np. kawiarnie, hotele, itp. dodajemy do danego regionu w dziale "Polska". Zakaz umieszczania linków do komercyjnych stron www (reklam i ogłoszeń)!
Info Kioski
Co sądzicie na temat Info Kiosków takich jak ten niżej?
Czy w Waszych miastach też można je spotkać?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Info Kioski
U mnie czegoś takiego nie widziałem, ale nie mieszkam w mieście turystycznym więc nie ma się co dziwić.
Wg mnie koncepcja jest błędna. Takie kioski zapewne nie są tanie a na pewno są bardzo awaryjne. W większości miejscowości w których próbowałem z nich skorzystać po prostu były zepsute.
Wg mnie koncepcja jest błędna. Takie kioski zapewne nie są tanie a na pewno są bardzo awaryjne. W większości miejscowości w których próbowałem z nich skorzystać po prostu były zepsute.
Info Kioski
Kiedyś w Berlinie na Unter den Linden stał taki terminal w czasach kiedy u nas jeszcze się niczego takiego nie widywało. Ale też nie był specjalnie praktyczny. Spodziewałem się że będzie można skorzystać z Internetu w sposób dowolny tymczasem mimo istnienia takiej opcji była ona zablokowana. No i fakt często się te ustrojstwa psują. Chociaż dlaczego to nie wiem bo w końcu w muzeach stoją podobne i z reguły działają. Natomiast zauważam proces niszczenia lub likwidacji dawnych elementów informacyjnych w postaci tradycyjnych plansz z planem miasta. W wielu małych miasteczkach było to jedyne, ale nienajgorsze źródło informacji. Znajdowało się też z reguły w charakterystycznym miejscu typu rynek czy dworzec. Dzisiaj znacznie trudniej coś takiego znaleźć np. w Chrzanowie mapę znalazłem pod Urzędem Miasta, ale to miejsce raczej niezbyt szczególne z punktu widzenia przybysza/turysty.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/