Dach w rozsypce, straty są szacowane.

Nie wiecie, jak ze zbiorami?
Jakieś straty? <mysli>
Sale na niższych kondygnacjach pewnie jednak ucierpiały, np. piękna barokowa Sala Maksymiliana która znajduje się ponoć bezpośrednio pod płonącą częścią - nie od ognia ale wody... :|Comen pisze:Tych zbiorów to tam znowu tak wiele nie ma. Ale i tak szczęście w nieszczęściu że pożar się nie rozprzestrzenił na dolne piętra.
Trzy dni wcześniej...Comen pisze:Przy okazji dowiedziałem się że jakąś chwilę temu płonął Kliczków
Najpierw zabytkowe drzewo, potem pałace... czyżby jakiś dolnośląski Binladen? <mysli>yaretzky pisze: Są już teorie spiskowe - jeden i drugi pożar zaczął się na poddaszach które były remontowane... <mysli>
Poprawię, bo podane tutaj ceny różnią się od tego, co widzę na stronie zamku i o czym informuje mnie szwagier z tamtych okolic. Piszę o tym, bo właśnie wybieramy się do zamku w czwartek.creamcheese pisze:Gdyby tak chcieć obejrzeć całość, w dodatku z przewodnikiem to kosztowałoby to ok 50 zł od dużego i 40 zł od małego.
Tu zgoda.creamcheese pisze:Bilety zakupione online są o 1 zł tańsze
Cena 25/18 jest ceną za: zamek+tarasy+palmiarnia zwiedzane indywidualnieadmin pisze:Poprawię, bo podane tutaj ceny różnią się od tego, co widzę na stronie zamku i o czym informuje mnie szwagier z tamtych okolic.creamcheese pisze:Gdyby tak chcieć obejrzeć całość, w dodatku z przewodnikiem to kosztowałoby to ok 50 zł od dużego i 40 zł od małego.
Aktualne ceny:
- duży płaci 25zł, a mały 18zł (alternatywnie ze stajniami zamkowymi z dodatkową opłatą kolejno po 5zł i 2zł)
Zwiedzanie z przewodnikiem: 30zł (duży) i 22zł (mały).
lubisz tak?
Napisałemadmin pisze:No tak.
Wszystkie atrakcje, włącznie z pizzą i piwem są zdecydowanie droższe.
Udajemy się tam za chwilkę, aby zobaczyć standardowy program z przewodnikiem.
Pytanie, kto z nas korzysta ze wszystkich atrakcji w tego typu miejscach?
Zacytuję klasyka:
creamcheese,lubisz tak?
I że to drogo dla przeciętnej rodziny. Nic więcej.Gdyby tak chcieć obejrzeć całość, w dodatku z przewodnikiem to kosztowałoby to ok 50 zł od dużego i 40 zł od małego.