Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Ocena sprzętu: Polar Patagonia Better Sweater Jacket

Po zakupie. Oceny i recenzje sprzętu outdoorowego okiem forumowicza.
Awatar użytkownika
Bezimienny2007
Stały bywalec

Ocena sprzętu: Polar Patagonia Better Sweater Jacket

Post autor: Bezimienny2007 »

Na początek kilka danych od producenta:

Seria producenta: Patagonia Better Sweater™
Rodzaj zapięcia: Rozpinane pełnym zamkiem
Technologia główna HeiQ Fresh
Gramatura: 340g/m2
Materiał podstawowy 100% poliester
Otwory na kciuk: Nie
Przyjazność środowisku: bluesign®, Fair Trade Certified™, Wykonane z recyklingowanych materiałów
Kaptur: Bez kaptura

Polar posiadam już kilka miesięcy i przetestowany jest w bojach kilkukrotnie. Co się rzuca od razu to że polar jest ciepły i to bardzo, typowo na zimowe warunki. Sam posiadam wersję XL w kolorze Navy i na mnie pasuje bardzo dobrze (chociaż posiadam lepiej pasujący polar, jednak o tym w kolejnej recenzji). Kieszenie są bardzo pojemne zarówno te na dole jak i na klatce piersiowej, która pomieści praktycznie każdy smartfon czy portfel bądź nawet kompaktowy aparat.

Polar kupiłem znacznie taniej niż regularna cena czyli jakieś 650 zł obecnie. Polecać tego nie będę jak i żadnego innego sprzętu/odzieży jaką posiadam z prostych względów, mi może pasować, komuś innemu nie.

Moja ocena uwzględniając znacznie niższą cenę zakupu 9/10
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Re: Ocena sprzętu: Polar Patagonia Better Sweater Jacket

Post autor: Adler »

Fajny polar. Ważne, że dobrze grzeje w terenie. Do mnie jednak bardziej przemawiają te na bazie Polartec'a. Innych technologii rzecz jasna nie odrzucam, bo w Salewie mam np. Polarlite Microwaffle. Też się sprawdza.
Awatar użytkownika
Bezimienny2007
Stały bywalec

Re: Ocena sprzętu: Polar Patagonia Better Sweater Jacket

Post autor: Bezimienny2007 »

No pod względem ciepła to jestem zaskoczony bo trochę się człowiek porusza gdzieś przejdzie i robi się w nim bardzo ciepło. Zdecydowanie polar na zimniejsze dni czyli późniejsza jesień zima jeśli mowa o aktywnym spędzaniu czasu a tak sprawdzi się świetnie nawet i wcześniej jak chcemy posiedzieć i wypić sobie kawkę na świeżym powietrzu w wrześniowy poranek 🙂

Jak ma ktoś możliwość kupić go na jakiejś promocji to na pewno warto rozważyć ten model i kolor ma na prawdę świetny w mojej opinii. Jedno co tylko trochę przeszkadza to jest taki bardziej napompowany tak bym to ujął i zajmuje dość dużo miejsca w porównaniu do polaru innej firmy jaki zakupiłem a w obu jest praktycznie tak samo ciepło stąd też ocena 9/10.

A i bym zapomniał zamki przy dolnych kieszeniach czasem ciężko otworzyć jedną ręką i je zamknąć, taki drobiazg jednak warty odnotowania.
ODPOWIEDZ