Strona 1 z 1

Kuchnia outdoor-owa

: 4 gru 2014, o 17:12
autor: Deleted
Zakładam wąteczek dotyczący garów, palników, wszelkiej maści kubanów, innymi słowy, w czymś posiłek trza przyrządzić. Z czego korzystacie podczas wędrówek, macie jakieś przemyślenia?

Kuchnia outdoor-owa

: 9 gru 2014, o 00:21
autor: Wiolcia
Zaczęło się od starych aluminiowych menażek z palnikiem na denaturat. Dźwigaliśmy toto w butelkach i śmierdziało nieco, jak się przyrządzało posiłki.
Potem przyszedł czas na palnik i butlę Primusa. Używamy do dziś, choć z butlami eksperymentujemy, bo Primus się ceni.
Menażki zostały, do tego zwykłe metalowe kubki. Czasem zwykłe garnki, jak jedziemy samochodem. Natomiast ostatnio kupiliśmy sobie zestaw garnków outdoorowych na wyprawy - czeka już na nas w Polsce, więc jak przetestujemy, to coś napiszę.

Kuchnia outdoor-owa

: 9 gru 2014, o 19:03
autor: Wiolcia
Znalazłam ten zestaw, który kupiliśmy - ooczywiście nie w tej kosmicznej cenie, a w promocji:
http://www.alpenski.pl/product/naczynia ... stem-5562/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pierwszy raz coś takiego będziemy mieli, więc się boję czy będę umiała używać ;).
A jak Twoja nowa menażka, menelu?

Kuchnia outdoor-owa

: 8 maja 2015, o 23:05
autor: ogi7
Cześć,
Mam pytanie czy używacie grilli rakietowych? Można zrobić taki samemu, ale nie znalazłem, żeby można było gdzieś kupić coś w tym stylu. Co sądzicie o tego typu rozwiązaniach?

Kuchnia outdoor-owa

: 9 maja 2015, o 14:50
autor: Comen
Nie próbowałem. Trzeba by mieć duże puszki. Rozwiązanie pewnie dość oryginalne, ale ja raczej preferuję tradycyjnego grilla.

Kuchnia outdoor-owa

: 12 maja 2015, o 21:52
autor: ogi7
Dzięki za opinię, właśnie sęk w tym, że ta puszka musiałaby być większa...
A np. rozwiązanie tego typu: http://www.emberlit.com/en/ ?
W sumie wygląda na praktyczne i po złożeniu zajmuje mało miejsca. Ewentualnie można jeszcze dać na górę ruszt.