Zdecydowanie są szlaki gdzie przez 8h drogi z Międzygórza spotyka się 5-6 osób, wiadomo, że na sam szczyt nie ma w czym wybierać, ale dookoła dla każdego coś się znajdzie.
Dzięki - tak zrobię

Moderator: Adler
Zdecydowanie są szlaki gdzie przez 8h drogi z Międzygórza spotyka się 5-6 osób, wiadomo, że na sam szczyt nie ma w czym wybierać, ale dookoła dla każdego coś się znajdzie.
Dzięki - tak zrobię

Ech, w wyniku różnych splotów okoliczności zarzuciłam temat i w tym roku pojechałam w góry w tych, które miałam... Ale już widzę, że na przyszły rok niemal na pewno potrzeba czegoś nowego (ta miękka wyściółka w środku się poprzecierała, miejscami jest taka "wygryziona dziura"
Możesz spróbować. Na Vibramie - to podstawa, ale nie wiem jak z materiałem/wytrzymałością. Obawiam się szybkiego rozklejenia lub pęknięcia materiału (cholewka). W wariancie niskobudżetowym wydają się być ok.
Podobno jest ok. 100 rodzajów podeszw marki Vibram. Zależnie od dyscypliny i rodzaju aktywności w terenie. W każdym bucie trekingowym/górskim szanującej się marki jest info o rodzaju podeszwy ze znakiem Vibram. Trzeba sobie go wcześniej sprawdzić w Internecie (zastosowanie, teren, itp.).
W takim przypadku skóra licowa z mocnym, gumowym otokiem z przodu, bez GTX. Tyle, że w budżecie ok. 800-1000 zł.
Przymierzone przez 5 minut w sklepie na chwilę na zwykłą skarpetkę, więc może nie bardzo miarodajne, ale robotę zrobiło sznurowanie schodzące aż do palców, dzięki czemu można było dość dobrze wyregulować.
Przejrzałem, lecz w zaplanowanym budżecie nie znalazłem.rabit pisze: ↑6 gru 2023, o 15:40Jeżeli mogę coś doradzić:) od kilku lat tutaj kupuje buty, czasami są bardzo dobre ceny - https://www.spartoo.pl/Meindl-b1032.php#rst, podsyłam link do sklepu i do marki Meindl. Teraz masz dobre oferty, to żadna reklama porostu sprawdzony sklep i warto poszukać:)