Postaw mi kawę na buycoffee.to
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od ponad 15 lat!

Austria: Salzburg (12.08.2026)

Pochwal się relacją, zdjęciami, filmem z Twojej wycieczki, urlopu za granicą.
Regulamin forum
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Kraj: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Austria: Salzburg (15.07.2020)
Złoty Gol
Nowy

Austria: Salzburg (12.08.2026)

Post autor: Złoty Gol »

Chciałbym podzielić się z Wami moją relacją z wyjazdu do Salzburga. Największe wrażenie zrobiło na mnie nie samo miasto, a atrakcje w niedalekiej odległości (jezioro Gosausee, Hallstatt czy miasteczko Liechtensteinklamm). Założyłem swojego bloga o tematyce podróżniczej. Będzie mi bardzo miło jeśli zajrzyjcie i podzielicie się swoimi spostrzeżeniami. Oczywiście we wpisie nie brakuje również zdjęć i filmów z wyjazdu. Miłej lektury! Zapraszam na stronę
zlotygol (zakładka: zwiedzanie)

PS: Prośba do administratora o możliwość wklejania linków.

Założyciel bloga Złoty Gol
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Re: Austria: Salzburg (12.08.2026)

Post autor: Adler »

Fajnie, ale może dodaj tutaj kilka zdjęć (załączników) z wycieczki, bo docelowo w tym dziale umieszczamy fotorelacje z wyjazdów, a nie reklamy blogów czy linki do innych stron www. (W)

O wklejaniu linków (braku uprawnień) tutaj: viewtopic.php?t=3954
Złoty Gol
Nowy

Jasne, w takim razie najciekawsze zdjęcia poniżej, a jeżeli jesteście zainteresowani obszerną relacją to zapraszam na bloga ;)

Edit: szkoda że obowiązuje tu limit 5 MB, bo niestety duża część moich zdjęć "waży" więcej

IMG_20260813_194747.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Ile MB by Cię interesowało? Może coś da się z tym zrobić. ;)
Zwiedziłeś "Dom Mozarta"? Czekamy na więcej zdjęć, bo miasto piękne. Byłem tam jeszcze w latach 90-tych.
Awatar użytkownika
gar
Ekspert

Post autor: gar »

U mnie z tym Salzburgiem sprawa wygląda tak, iż miasto ładne, ciekawe, tłoczne i mimo swoich zalet nie zdobyło mojego serca. Może kiedyś dam mu kolejną szansę.
Złoty Gol
Nowy

Muszę przyznać, że Salzburg odwiedziłem przy okazji meczu piłkarskiego, ale sam nocleg miałem w Golling an der Salzach. Urokliwe miasteczko, a do tego darmowa komunikacja miejska dla wszystkich nocujących w hotelach. Sam Salzburg ładny, szczególnie Stare Miasto, ale największe wrażenie zrobiły na mnie miejscówki w okolicy. Wąwóz Liechtensteinklamm, skocznia w Bischoshofen (z racji zamiłowania do sportu) oraz przede wszystkim Gosausee i Hallstatt. Zdjęcia mają po 10 MB, ale jeśli ktoś jest zainteresowany to tak jak wspominałem, zapraszam na bloga Złoty Gol 😃
Chociaż tutaj oczywiście też bardzo chętnie podyskutuję.
Awatar użytkownika
Comen
Moderator

Post autor: Comen »

No właśnie problem z Salzburgiem polega na tym że ceny noclegów są tam horrendalne. Jedyny sposób to własny samochód i kwatera najlepiej gdzieś w sąsiednich Niemczech.
Nie byłem wszędzie, ale mam to na uwadze
A może coś o Szwecji? http://swevirtual.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Adler
Administrator

Złoty Gol pisze: wczoraj, o 23:54 Zdjęcia mają po 10 MB, ale jeśli ktoś jest zainteresowany to tak jak wspominałem, zapraszam na bloga Złoty Gol 😃
Chociaż tutaj oczywiście też bardzo chętnie podyskutuję.
Tymczasowo ustawiam limit 10 MB i pozostanę mimo wszystko wierny zdjęciom oraz dyskusji w tym wątku.
Złoty Gol
Nowy

No właśnie niekoniecznie w Niemczech. Od zeszłego roku władze wprowadziły Guest Mobility Tickets, czyli praktycznie darmowe bilety komunikacji miejskiej dla wszystkich turystów, którzy nocują w landzie Salzburg (odpowiednik naszego województwa). Znalazłem sobie miejscowość Golling an der Salzach (30 km na południe), z którego pociągi odjeżdżają co 30 min do miasta. Tam za 3 doby hotelowe ze śniadaniem zapłaciłem (za pokój 2 os.) w szczycie sezonu letniego niecałe 1800 zł. Dużo, mało? Oceńcie sami. Rozumiem administratora strony, ale na blogu opisałem to dokładniej, więc tutaj tylko zajawka, a zainteresowanych odsyłam tam.
Tymczasem tutaj kolejne zdjęcia, które się zmieściły w limicie 10 MB (niestety kolejne mają po 13-14 MB) :-0
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ