Na forum jest wiele relacji z Tatr Wysokich, a nieco mniej z niższych partii.
Czyżby one nie były aż tak atrakcyjne? <mysli>
W gronie znajomych wybraliśmy się na pierwszą tegoroczną wędrówkę do schroniska na Hali Ornak.
Kilkugodzinny spacer wszystkim wyszedł na dobre, biorąc pod uwagę piątkowe obrady...
Mnie również, bo przy okazji uchwyciłem na zdjęciach kilka istotnych fragmentów Doliny Kościeliskiej oraz ustawiłem sobie wysokościomierz w zegarku do metrów n.p.m tamtejszego schroniska. Dobry punkt odniesienia. <tak>
Na zielonym szlaku tłumy. Miejscami oblodzenia.
Szkoda mi tych koni ze smutnymi oczami, które muszą ciągnąć sanie z uradowanymi po pachy turystami. <zalamka>
Tfu, jakimi turystami...
Poobserwowałem też spacerujące po Kościeliskiej tłumy (ubiór/sprzęt) i przyznam, że sporo osób nie było przygotowanych w odpowiedni sposób do tego "spaceru". Nie wspomnę już o rodzicach z małymi dziećmi startującymi z Kościeliskiej w stronę hali ok. godz. 15. :|
Polecam wszystkim rewelacyjne "oscypki z rydzem" na ciepło, które można kupić u pani obok kasy biletowej TPN.
Bilety za piątkę, w grupie do 10 osób za 4,5zł.
Forum "Turystycznie" - najciekawsze forum turystyczne w sieci! Już od prawie 15 lat!
Relacja: Sobotni spacer na Halę Ornak (03.01.2015)
Regulamin forum
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Pasmo górskie: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Beskid Niski: Nieznajowa (15.07.2020)
Prosimy o zachowanie następującego schematu w tytule relacji:
Pasmo górskie: dokładny cel wycieczki (data wycieczki)
Przykład:
Beskid Niski: Nieznajowa (15.07.2020)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Oscypki z rydzem, to zdecydowanie najsmaczniejszy punkt wycieczki. :-) A co do turystów, to akurat uważam, że jest to idealna trasa dla rodzin z dziećmi na styczniowy, słoneczny dzień. W schronisku-tłumy i adekwatne do tego ceny, niestety dość wysokie.
- creamcheese
- Ekspert
Szykujesz trasy ?Yoana pisze:uważam, że jest to idealna trasa dla rodzin z dziećmi na styczniowy, słoneczny dzień.

Zdecydowanie może mi się to kiedyś przydać. <lol>
A jeszcze lepsze jest zostanie w piękną śnieżną zimę w schronisku na nocleg. Wieczorne i poranne wyjścia (kiedy wokół jest pusto) przed schronisko do gigantycznych zasp śniegowych to jest coś co dzieciaki uwielbiają - dorosłym też się powinno podobać. SprawdzoneYoana pisze: Jest to idealna trasa dla rodzin z dziećmi na styczniowy, słoneczny dzień.